Får Venstre det som de vil, kan homoterapi bli forbudt i Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Venstre-toppene Grunde Almeland, Iselin Nybø og Guri Melby vil ha et lovforbud mot seksuell «reorientering» av homofile.

annonse

Venstre-profilene har levert forslaget inn til Venstres landsmøte, skriver Klassekampen.

– Først og fremst mener vi at konversjon i seg selv er grunnleggende problematisk og noe som ikke skal finne sted, sier Almeland, som er stortingsrepresentant.

Seksuell reorientering, også omtalt som homoterapi eller konversjonsterapi, går ut på å forsøke å endre en persons seksuelle legning fra homofil eller bifil.

Den såkalte behandlingen fikk fornyet oppmerksomhet i januar da det ble kjent at et kristent nettverk som tilbød den, hadde vært tilknyttet Misjonskirken Norge, som igjen var tilknyttet menigheten til KrF-topp og statsråd Kjell Ingolf Ropstad. Ropstad tok avstand fra seksuell reorientering, mens Misjonskirken poengterte at den ikke lenger var tilknyttet nettverket.

– Jeg er barne- og familieminister for alle barn, uansett legning, og for alle familieformer. Folk må selv bestemme hvilke liv de ønsker å leve, skriver Ropstad i en epost til avisen. Han sier han ikke har vurdert Venstres forslag.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.