Foto: Rune Petter Ness, NTB Pluss.

Politiet har så langt siktet 35 personer i en stor narkotikaoperasjon og fastslår at store internasjonale nettverk utvilsomt har tette forbindelser til Norge.

annonse

Så langt er 21 personer pågrepet i politiets Operasjon Hubris, skriverDagbladet. Ytterligere 14 personer er siktet.

Opprullingen startet i juni i fjor da politiet spanet på to danske menn som leverte hasj i Trysil. De to og tre norske menn ble pågrepet. Da dansk politi sjekket garasjen til en av danskene, fant de utrolige 2,2 tonn hasj. En tredje danske ble pågrepet i forbindelse med beslaget.

– Det er tatt nye store beslag gjennom høsten og vinteren, og en god del av det er hasj. Vi har også beslaglagt store mengder amfetamin, kokain, heroin og andre stoffer, sier Eivind Borge, som leder den taktiske etterforskningsavdelingen i Kripos.

Politiet sier de har slått ned på et nettverk som har forsynt gjengmiljøer i Oslo og et kriminelt nettverk på Østlandet med store mengder narkotika.

Kripos jobber samtidig med å følge pengesporet de kriminelle har etterlatt seg. Noen av pengene fra narkoaktiviteten investeres i eiendomsprosjekter i blant annet Øst-Europa, ifølge Kripos.

– Det er ikke tvil om at vi nå jobber mot store internasjonale nettverk som har tette norske bånd, sier Borge.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.