Illustrasjonsblde. (AP Photo/Gene Boyars, File)
annonse
annonse

Den egyptiske sheikh doktor Omar Abdelkafy beskrev terroren 11. september som en «komediefilm». Nå er han på turné i Australia.

Den egyptiske skriftlærde vil spre sin ideologi og sine meninger i vestlige land, og har startet sin turné i de australske byene Adelaide og Melbourne. Dette rapporterer Daily Mail.

Ikke bare har han beskrevet 11. september som en komedie. Da 12 ansatte i satiremagasinet Charlie Hebdo ble myrdet av islamister i Paris i 2005, mente han det var en oppfølger til 2001-massemordet i New York.

annonse

Den egyptiske imamen som nå er på turné i Vesten har ifølge Daily Mail bånd til Det muslimske brorskapet. Han har fått god reklame for sin turné fra den fundamentalistiske Salafist-gruppen Ahlus Sunnah Wal Jamaah Association, om har reklamert for møtene hans på Facebook.

Les også: Frykt for at Saudi-Arabia vil utvikle atomvåpen

Knivstikking

Den saudisk finansierte organisasjonen driver blant annet et islamsk ungdomssenter i Melbourne. En person med tilknytning til dette ungdomssenteret, Hassan Khalif Shire Ali, stakk i fjor en kaféinnehaver til døde.

annonse

De australske myndighetene har fått kritikk for å ha gitt visum til den egyptiske fundamentalisten. Australia har rundt 400 muslimske ekstremister som er i politiets søkelys.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon