Amerikanske soldater på øvelse i Sør-Korea forrige uke. De to landene skal nå droppe sin største årlige militærøvelse, ifølge en anonym amerikansk tjenestemann. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
annonse

USA og Sør-Korea skal slutte å holde en stor årlig militærøvelse, sier en anonym amerikansk tjenestemann.

annonse

Avgjørelsen om å droppe den årlige øvelsen Foal Eagle, kommer kort tid etter at toppmøtet i Vietnam mellom Donald Trump og Kim Jong-un endte uten en felles uttalelse, ifølge kilden. De to lederne sa likevel at de er innstilt på å fortsette dialogen.

annonse

Foal Egale er den største av militærøvelsene som holdes jevnlig av USA og Sør-Korea. I tidligere år har 200.000 sørkoreanske og rundt 30.000 amerikanske soldater deltatt. Øvelsen skaper alltid stor misnøye i det nordkoreanske regimet, som ser på den som en forberedelse til å invadere Nord-Korea.

Øvelsen som nå skal legges på is, overlapper delvis med øvelsen Key Resolve. Etter det første toppmøtet mellom Trump og Kim i fjor, har USA og Sør-Korea trappet ned og kuttet flere øvelser, og amerikanske bombefly flyr ikke lenger over Sør-Korea.

Samtidig har den amerikanske presidenten utelukket å trekke tilbake landets 28.500 soldater som er stasjonert i Sør-Korea. Den amerikanske tilstedeværelsen er ment å beskytte sørkoreanerne mot naboene i nord, som invaderte landet og utløste Koreakrigen i 1950. Krigen varte i tre år og er fortsatt ikke formelt avsluttet. Det ble inngått våpenhvile, men ikke sluttet fred i 1953.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.