Illustrasjonsbilde. REUTERS/Fabrizio Bensch
annonse
Tysklands statsminister Angela Merkel roser initiativet til ungdommer som skulker skolen for å demonstrere mot manglende tiltak for klimaet.
annonse

– Jeg støtter virkelig elevene som tar til gatene for klimahandling og kjemper for det, sier Merkel i statsministerens ukentlige videopodkast lørdag.

Elever har i stadig flere land sluttet seg til ukentlige demonstrasjoner med krav om at politikerne tar grep for å dempe den globale oppvarmingen.

Svenske Greta Thunberg (16), som har stått i spissen for bevegelsen, var til stede da flere tusen tyske elever demonstrerte i Hamburg fredag.

annonse

Merkel tar forbehold i sin støtteerklæring.

– Jeg vet at elevene ønsker at noen ting skal skje raskere, for eksempel utfasingen av kull. Vi er nødt til å balansere hensynet jobber og økonomisk styrke på den ene siden, med klimamålene, sier Merkel.

Et tysk regjeringsutvalg har gått inn for at Tyskland skal slutte å produsere strøm ved kullkraftverk innen utgangen av 2038. Merkel sier hun forstår at dette kan føles veldig langt fram i tid for skoleelever.

annonse

Thunberg begynte i fjor å skulke skolen hver fredag for å demonstrere i Stockholm med krav om mer effektive tiltak mot klimaendringene.

Den svenske jentas protest har det siste halvåret inspirert skoleelever og tenåringer i Brussel, Sydney, Berlin, London og flere andre byer i en rekke land. I Brussel er det holdt store klimademonstrasjoner mange uker på rad.

I Norge ble det fredag holdt Thunberg-inspirerte protester i flere byer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon