Semmaqiyeh , Libanon Foto: Nils Inge Kruhaug / NTB scanpix

Flere hundre personer demonstrerte lørdag i Libanon med krav om at politikerne forbyr ekteskap for personer under 18 år.

annonse

Enkelte religiøse grupper i landet – både kristne og muslimer – tillater at jenter gifter seg allerede når de er 14 år gamle. En av dem som har opplevd der er Abir Abdel Razeq, som bar datteren sin på armen under lørdagens demonstrasjon.

– Jeg håper datteren min ikke blir giftet bort så tidlig og at hun fullfører skolegangen sin. Jeg håper hun ikke gifter seg før hun er 22, sier Razeq, som selv er 22 år gammel nå.

Kvinner i alle aldre – og enkelte parlamentarikere – deltok i demonstrasjonene, som var organisert av sivilsamfunnsgrupper. «Ikke før 18» og «stopp tidlige ekteskap» var noen av parolene.

Anledningen for lørdagens arrangement er at nasjonalforsamlingen skal behandle et lovforslag som fastsetter 18 år som aldersgrense for å inngå ekteskap. I dag er det ingen nasjonal lov som regulerer dette. I stedet fastsettes reglene av landets 18 offisielt anerkjente trossamfunn.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.