Venezuelas selverklærte interimspresident Juan Guaidó sang nasjonalsangen og møtte tilhengere utenfor utenriksdepartementet i Buenos Aires i Argentina fredag. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB NTB scanpix
annonse

Opposisjonsleder Juan Guaidó ber venezuelanere over hele landet om å demonstrere mot president Nicolás Maduro under karnevalsfeiringen mandag.

annonse

Guaidó kunngjør søndag at han skal vende hjem til Venezuela etter en rundreise i Sør-Amerika. Når og hvordan han planlegger å reise, er ukjent.

annonse

– Jeg kunngjør min retur til landet. Jeg oppfordrer det venezuelanske folk til å mobilisere over hele landet i morgen kl. 11, i sier Guaidó i Twitter-meldingen.

Guaidó dro til Colombia 22. februar og har blant annet vært i Brasil og Argentina for å sanke støtte. Lørdag var han i Ecuador.

annonse
annonse

Guaidó ble ilagt reiseforbud av høyesterett da han utropte seg selv til interimspresident i januar, og han risikerer derfor å bli pågrepet når han vender hjem. 35-åringen er anerkjent av USA og over 50 andre land som Venezuelas rettmessige leder.

USA krever at Maduro går av og at det holdes nyvalg i Venezuela. Maduro nyter fortsatt stor støtte fra land som Kina og Russland, som anklager amerikanerne for å forberede en militær intervensjon i det oljerike landet.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.