Venezuelas selverklærte interimspresident Juan Guaidó sang nasjonalsangen og møtte tilhengere utenfor utenriksdepartementet i Buenos Aires i Argentina fredag. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB NTB scanpix

Opposisjonsleder Juan Guaidó ber venezuelanere over hele landet om å demonstrere mot president Nicolás Maduro under karnevalsfeiringen mandag.

annonse

Guaidó kunngjør søndag at han skal vende hjem til Venezuela etter en rundreise i Sør-Amerika. Når og hvordan han planlegger å reise, er ukjent.

– Jeg kunngjør min retur til landet. Jeg oppfordrer det venezuelanske folk til å mobilisere over hele landet i morgen kl. 11, i sier Guaidó i Twitter-meldingen.

Guaidó dro til Colombia 22. februar og har blant annet vært i Brasil og Argentina for å sanke støtte. Lørdag var han i Ecuador.

Guaidó ble ilagt reiseforbud av høyesterett da han utropte seg selv til interimspresident i januar, og han risikerer derfor å bli pågrepet når han vender hjem. 35-åringen er anerkjent av USA og over 50 andre land som Venezuelas rettmessige leder.

USA krever at Maduro går av og at det holdes nyvalg i Venezuela. Maduro nyter fortsatt stor støtte fra land som Kina og Russland, som anklager amerikanerne for å forberede en militær intervensjon i det oljerike landet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.