Aps nestleder Hadia Tajik. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Aps nestleder Hadia Tajik. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Hadia Tajik og kjæresten, ex-journalist of MSM, Kristian Skard, serverte halal-pølse og øl til de lavere medlemmene av hoffet sitt – også kalt journalister.

Hadia Tajik, Arbeiderpartiets eneste nestleder, som ikke har brukt vesentlig mye tid på å arbeide i en bedrift eller fabrikk, inviterte til pølser og øl. Men det sto ikke vanlige pølser på menyen, pølsene var mer sofistikerte enn som så; de var halal.

Å servere noe så enkelt som pølser og øl kan gi en fest et folkelig preg. Man ser for seg en samling arbeidere som står i en bakgård og ler mens de jekker øl med tennene og søler ketsjup på overallen. Det var i en bakgård halal-pølsene til Hadia ble kokt, men i Oslo blir attraktive bakgårder, en etter en, forvandlet til hippe og urbane utesteder. Så også «pølsestedet».

annonse

Øl er godt til pølser. Men halal og øl passer det sammen? Øl er jo haram. Halal og pølser passer vel heller ikke da sammen, siden pølser lages av gris? Halalpølser må være en av islams finere metoder for å ironisere over en kultur de misbilliger. Og selv om invitasjonen til superekteparet var ironisk og trendy, så gir ironi smurt på ironi en ekkel bismak.

En halal og en haram?

Å invitere til fest der det serveres halal-pølse er å pushe islam på de inviterte. Men i ironisk driv er det ypperlig for eliten å ufarliggjøre halalslakting og islam generelt. Se så ufarlig islam er! Vi drikker til og med øl til halal-pølsene. Invitasjonen sier: Kristian og Hadia inviterer deg til øl og halal-pølse etter jobb.

annonse

Å sette halalkjelen i trynet på grise-Norge, som er på opptur godt nede i den andre, fancy IPA-ølen, er en dampende islamsk forførelse.

Pølser er europeisk og norsk hverdags- og festmat. Ja faktisk så er pølser og vafler mat som reserveres for fredager i mange kantiner. På julaften forventes pølser til både ribbe og pinnekjøtt. Nordmenn flest elsker pølser. Men vi vil ikke slakte et dyr levende mens det spruter blod til en tullebønn.

Invitasjonen, som er liksominkluderende og ironisk er kanskje ment å vise at det elitistiske vertskapet er et par fra to bakgrunner. En halal og en haram? Øl og halalpølse. Kan det bli mer tolerant? Kan det bli mer fremtidsrettet og globalistisk enn det? For det er jo det som kommer til å skje: At islamsk og europeisk kultur forenes.

Det må jo være tanken bak invitasjonen. I fremtiden kommer hele Norge til å stå og drikke øl mens de spiser halal-pølser. After-moske, Norge anno 2050: Vi møtes på den lokale puben for halal-pølse og øl. Skål Mubarak! sier imamen mens menigheten styrter ut av lokalet på vei til Grorud pub!

Kanskje var det flere kjeler på festbordet, både vegetar og vanlige pølser. Et multiinkluderende pølsebord. Men halal- og haram-pølsene ble neppe kokt i samme kjele. Og de andre pølsene ble ikke promotert i invitasjonen. Det er invitasjonen folk leser og deler på sosiale medier: Halal-pølse, greit det altså, så lenge det er gratis øl. Gleder meg til å skåle med Marie Simonsen! Satser på to striper sennep i kveld. Ta-ta!

Kosthold er personlig

Har du behov for å spise spesiell mat, enten av overbevisning eller av helsemessige grunner er det selvsagt greit! Ta med din egen mat. Ikke plag andre. Ikke la andre plage deg heller, om de synes du er sær; bare si det som det er.

Men arrangerer du selv en stort anlagt fest så kan du ikke servere glutenfrie vegetarpølser til alle andre, selv om du selv foretrekker det. Både vegetarianere og ikke-vegetarianere kan selvsagt bry seg om dyr.

annonse

Muslimer? Nei, de slakter dem levende. Og mange hater gris og hund.

Eliten setter grådig tennene i islam. Glefser til. Blir småfrelst på halal-pølse, dette ironiske virkemiddelet islam har begynt å masseprodusere i Vesten. De skyller ironihalal ned med øl. Hvordan lage halal-øl? Må Munkholm-kornet kuttes av bønder som har en imambønn på båndopptaker i traktoren?

Men halal-pølse er bedre enn å lefle med pølsa til han «kødden» Giske, eller hva sier du Marie Simonsen, du som var på festen?

Ta deg bare god tid. Spis halal-pølsa di ferdig. Det undertrykte muslimske kvinner i Norge trenger er nettopp en østers på champagnefest – stille når det ikke er ordperler i omløp, slike som niesen din, Hege Ulstein, hun som formulerte at kvinnens klitoris gjerne kunne gjelles i islams navn. Kvinnene følte jo ikke forskjell uansett. Det er halal å gjelle en klitoris, ifølge Ulstein, som også spiste pølse på Hadias fest.

Og Hadia, pølsemaker, pølsemaker, mens jeg ennå har deg her: Du er ikke folkelig. Du har det ikke i deg. Meld deg inn i Høyre, det er der du hører hjemme. Ta med deg Støre, så kan vi se på en virkelig debatt mellom deg og den altfor venstrelente Giske. Eller vil du heller «ordne det» internt i Ap med hjelp av dine venner i VG

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon