Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix
Del

Væpnede islamistkrigere har drept 33 personer som kjemper for det syriske regimet, i flere angrep i nordvest i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR.

annonse

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) beskriver hendelsene som et av de dødeligste bruddene på våpenhvilen i Idlib-området så langt.

Angrepet søndag skal ha vært rettet mot regimestyrkenes stillinger i landsbyen Masasna, nord i Hama-provinsen nær grensa til Idlib. Opprørerne som gikk til angrep, tilhører angivelig gruppa Ansar al-Tawhid, som har forbindelser til al-Qaida.

27 regimesoldater og fem islamistiske opprørere ble drept, ifølge SOHR.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Senere søndag, i provinsen Latakia nordvest for hovedstaden Damaskus, ble minst seks regimevennlige krigere drept i angrep fra islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), ifølge SOHR.

Våpenhvilen i Idlib-området ble framforhandlet av Russland og Tyrkia i Sotsji i fjor. Mens Russland er alliert med Syrias regjering, har Tyrkia støttet forskjellige opprørsgrupper i landet.

Ulike islamistgrupper og andre opprørere er aktive i Idlib, den siste opprørskontrollerte provinsen i Syria. Det er primært HTS, som har bånd til terrornettverket al-Qaida, som har kontrollen i området. Siden Sotsji-avtalen har HTS styrket grepet om Idlib-provinsen.

Lørdag ble ti antatte medlemmer av ekstremistgruppa IS likvidert av HTS utenfor en restaurant i Idlib, ifølge SOHR.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører