Amerikanske og sørkoreanske soldater stiller opp på bilde på en flytebro under en øvelse i 2015. Nå stopper landene de største øvelsene for å unngå å provosere Nord-Korea. Arkivfoto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
Del

Pentagon bekrefter at USA og Sør-Korea skal slutte med to store felles militærøvelser som holdes årlig. Målet er å komme videre i dialogen med Nord-Korea.

annonse

Innsatsen for å få Nord-Korea til å droppe sitt atomvåpenprogram fikk seg et skudd for baugen under toppmøtet mellom USAs president og Nord-Koreas leder denne uken. Donald Trump og Kim Jong-un dro hver til sitt uten en felles slutterklæring.

I en telefonsamtale lørdag ble forsvarsministrene i USA og Sør-Korea enige om å innstille de årlige militærøvelsene Key Resolve og Foal Eagle.

– Avgjørelsen gjenspeiler et ønske om å redusere spenningen og støtte opp om vår diplomatiske innsats for fullstendig, endelig og verifiserbar kjernefysisk nedrustning på Koreahalvøya, sier partene etter samtalen mellom Jeong Kyeong-doo og Patrick Shanahan. De går i stedet inn for å oppdatere den militære treningen og komme opp med nye øvelsesformer.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

De store fellesøvelsene oppfattes som en provokasjon i nord, som mener de to arvefienden øver på å invadere Nord-Korea. Trump har kritisert øvelsen for å koste for mye og for å være provoserende overfor nordkoreanerne.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører