Amerikanske og sørkoreanske soldater stiller opp på bilde på en flytebro under en øvelse i 2015. Nå stopper landene de største øvelsene for å unngå å provosere Nord-Korea. Arkivfoto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
annonse

Pentagon bekrefter at USA og Sør-Korea skal slutte med to store felles militærøvelser som holdes årlig. Målet er å komme videre i dialogen med Nord-Korea.

annonse

Innsatsen for å få Nord-Korea til å droppe sitt atomvåpenprogram fikk seg et skudd for baugen under toppmøtet mellom USAs president og Nord-Koreas leder denne uken. Donald Trump og Kim Jong-un dro hver til sitt uten en felles slutterklæring.

annonse
Reklame fra Resett butikken

I en telefonsamtale lørdag ble forsvarsministrene i USA og Sør-Korea enige om å innstille de årlige militærøvelsene Key Resolve og Foal Eagle.

– Avgjørelsen gjenspeiler et ønske om å redusere spenningen og støtte opp om vår diplomatiske innsats for fullstendig, endelig og verifiserbar kjernefysisk nedrustning på Koreahalvøya, sier partene etter samtalen mellom Jeong Kyeong-doo og Patrick Shanahan. De går i stedet inn for å oppdatere den militære treningen og komme opp med nye øvelsesformer.

De store fellesøvelsene oppfattes som en provokasjon i nord, som mener de to arvefienden øver på å invadere Nord-Korea. Trump har kritisert øvelsen for å koste for mye og for å være provoserende overfor nordkoreanerne.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.