Illustrasjonsbilde. REUTERS/Joshua Roberts
annonse
annonse

Med overskriften «99,99 prosent sikkert at global oppvarming er menneskeskapt» har ABC-nyheter en mye delt artikkel på sin nettside mandag. Men det er FAKE NEWS.

– De menneskeskapte klimaendringene blir fra tid til annen møtt med tvil og skepsis: Har ikke klimaet alltid endret seg? spørres det retorisk.

ABC-nyheter svarer selv:

annonse

– Men ifølge en ny studie, som nettopp er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Nature Climate Change, bør den siste tvilen være ryddet til side.

De får deretter flere forskere til å hylle studien.

– Bevisene har ifølge den nye studien passert et såkalt sigma 5-nivå, noe som er en statistisk «gullstandard». Det innebærer at det bare er 1 sjanse av 3,5 millioner for at klimaendringene ikke er menneskeskapte, skriver de.

annonse

Vel..

Jaha. Det er altså 99.9 % sikkert at «klimaendringene er menneskeskapt».

Men vent litt. Snakkes det om ALLE klimaendringene eller bare en del av dem? Med overskriften og den første del av teksten til abc nyheter er det overhodet ingen kvalifisering av andelen av klimaendringene det nå skulle være bevist at menneskene skulle stå bak. abc nyheter snakker bare om klimaendringene som et pakkebegrep.

Men lengre nede kommer det en passasje som nok går de fleste av artikkelens lesere hus forbi.

– Mens den nye studien tydelig angir at mennesket med 99,99 prosents sikkerhet har ansvar for den globale oppvarmingen, kan det ikke avgjøre hvor stor del av oppvarmingen som er menneskeskapt, skrives det.

Hva? Tygg på den setningen. Menneskene «har ansvar for den globale oppvarmingen», men man kan ikke si noe om hvor stor andel?

Og det er jo helt vesentlig. For det er ytterst få såkalte klimaskeptikere som mener at CO2 overhodet ikke har noen betydning. Stridens kjerne er jo nettopp hvor mye.

En forsker de har fått tak i, Sebastian Mernild, «peker imidlertid på at resultater fra FNs klimapanel tidligere har vist at minst 50 prosent, og antagelig mer, av oppvarmingen de siste 50 årene er menneskeskapt. IPCC arbeider også med sannsynligheter og kan for eksempel si at det er mer sannsynlig at mennesker har stått for 80 enn for 20 prosent av oppvarmingen.»

annonse

Igjen må de altså trekke på IPCC, og deres antakelser om at «minst 50 %» og «antagelig mer» er menneskeskapt.

Kommentar

Denne artikkelen fra ABC-nyheter er det grelleste eksemplet jeg har sett på lang tid i retning av direkte villende fremstilling av klimasaken. Det er intet mindre enn FAKE NEWS at det er «99,99 prosent sikkert at global oppvarming er menneskeskapt». Og de benytter samme tilslørende metode som når det hevdes at «97 % av forskerne mener klimaendringene skyldes menneskelig aktivitet». De såkalte 97 % har kun gitt sitt tilsagn i at NOE av klimaendringene skyldes menneskenes utslipp, de er ikke enige om hvor mye.

Klimapropagandaen lenge leve. Den fortsetter ufortrødent og er en skam for hele journaliststanden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon