Skjermdump fra Farjam Movafaghs Facebookside.
annonse
annonse

– sukk, nå igjen…., skriver Farjam Movafagh på sin Facebook-side. Han refererer til Dagsrevyens benevnelse av fremmedkrigerne som dro til Syria som «nordmenn».

Movafagh, som ble født i Iran, men kom til Norge på 1980-tallet, kaller det «NRKs BEVISSTE TÅKELEGGING AV FAKTA»

Han skriver: På NRK Dagsrevyen i dag: – 100 nordmenn har reist til Syria for å slutte seg til IS.

annonse

Ok. Jeg får gjenta meg selv igjen: NEI, 100 ″nordmenn″ har IKKE sluttet seg til IS. Hvor vanskelig skal det være å forstå dette?

«Nordmenn» er betegnelsen på et etnisk folkeslag, på lik linke med «samer». Jeg, for eksempel, er ikke en nordmann. En somalier som flytter til Norge er ikke en nordmann, men nettopp det: en somalier som bor i Norge. Akkurat som en nordmann ikke blir en somalier ved å flytte til Somalia, men en nordmann som bor i Somalia.

Kjære NRK Nyheter: For meg viser dette en veldig nedlatende holdning hos dere. Det er ikke noe galt i å være somalier. Dere trenger faktisk ikke «oppgradere» oss utlendinger i deres åsågrenseløse godhet. Bare slutt med det.

annonse

Forstår dere fortsatt ikke hvordan dere har dummet dere ut? Ok. Gå straks til nærmeste same og kall vedkommende for «nordmann». Kanskje vedkommende kan forklare dere på en mer forståelig måte. Men vær obs på at dere kan bli møtt med en real knyttneve i ansiktet.

Farjam Movafagh er leder av Sekulær Allianse og også skribent i Resett.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon