1. februar 1979, Ayatollah Ruhollah Khomeiniomgitt av sine tilhengere. (AP Photo/Campion, File)
annonse
annonse

Etter at profeten Muhammed rømte fra Mekka til Medina, så han at det å forkynne islam ikke var tilstrekkelig for å få folk med seg.

Han hadde allerede forkynt islam i Mekka uten at han hadde fått mange tilhengere. Han hadde snakket om Allah, om paradiset og helvete, om å være snille mot hverandre, om å være rettferdig. Og det hadde ikke hjulpet ham.

Etter at hans beskytter Khadia, «prinsessen av Arabia» var død, hadde han blitt mer alene. Hans beskytter var borte og han måtte flykte til Medina  for å redde sitt liv. Den forkynnelsen som han hadde begynt var ikke noe nytt heller. Hanifisme kom før islam og de hadde en del tilhengere. De var monoteister, og de var mot drap på små jenter som foregikk blant enkelte arabiske nomadestammer.

annonse

To andre profeter, en mann ved navn Musaylimah og en kvinnelig profet med navn Sajah, hadde begynne å forkynne på samme tid som ham. Sajah hadde fått fire stammer under seg.

Muhammed hadde ikke noe nytt å komme med

Da Muhammed kom til Medína måtte han forandre islam fra religion til politikk, for å få makten og evnen til å legge andre stammer under seg . Han trengte to ting: Penger og våpen. Zakat, som var frivillig i Mekka, ble obligatorisk og zakat ble tatt fra alt: husdyr, palmer, jord, krigsbytte og eiendom. Zakat er en skatt som alle muslimer må betale.

annonse

De som hadde andre religioner måtte betale dobbel skatt. Zakat systemet var strengt og manglende betaling kunne medføre halshugging. Zakat var og er påbudt.

Muhammed så at det var ikke nok med ord, han måtte ta til sverdet. Han måtte ha krigere. Derfor kom versene om jihad, for å skape en drapsmaskin. Om du dreper eller om du blir drept i islams navn, så er du en martyr.

Uten krig og drap kunne ikke islam fått så stor makt. Når de skulle angripe en annen stamme eller et annet land sa ikke «vi går til krig». De sa: vi går til jihad.

Jihad mot vantro, jihad mot jøder

Jihad er ikke forsvar. Jihad betyr å drepe. Av koranens 3000 vers er det 518 vers som handler om vold og straff. Profetens brev til konger og fyrster er fulle av krav som inneholder to ord: islam eller døden. Det er ikke noe reelt valg eller et premiss for fred.

Jeg kom med slakting, sa profeten
Hva er slakting? spurte de ham
Islam, svarte han (Muslim, sahih Muslim)

annonse

Fra den dagen Muhammed vandret til Media forandret islam seg fra religion til politikk. Profeten vil ha et kalifat, og politisk makt. Dette fikk han med to viktig ting: Zakat og Jihad. Skatt og militær styrke.

Det som skiller islam fra andre religioner er nettopp disse to begrepene, zakat og jihad. Andre religioner snakker om almisser. I Islam har vi også almisser. Men zakat er en obligatorisk bestemt sum, og kan kun brukes for å hjelpe andre muslimer, ikke vantro.

Hvis islam bare var en religion hadde man ikke hatt behov for skatt og militære. Dette er to symboler på stat og sentral politisk makt. I Norge må muslimer også betale zakat som imamene i moskeene samler inn, og som de videresender til de sine øverste ledere. Når muslimer betaler zakat til moskeer betyr det at de anerkjenner en «stat i staten». De som bor i Norge skal betale skatt til de norske myndighetene.

Jeg og mange andre trodde at islam var religion, helt til Khomeini kom på banen, men vi tok feil. Hvis vi leser om Muhammeds liv og forstår de to begrepene jihad og zakat, forstår vi at islam helt fra begynnelsen var mer politikk enn religion. Som Khomeini sa: «Islam er politikk, og politikk er islam». Det eneste Muhammed glemte var uniformer, men det kom senere. I hvert fall for kvinner: hijab og burka.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon