Rune Berglund Steen fra Antirasistisk senter holder appell på Eidsvolls plass utenfor Stortinget i Oslo under markeringen for stans i utsendelse av flyktninger til Afghanistan. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Antirasistisk senter intervjuer sin egen advokat, uten å opplyse om økonomiske bindinger til organisasjonen. 

I en artikkel publisert hos Antirasistisk Senter, kommer nettstedet med nye anklager mot Resett. Kritikken går på et innlegg skrevet av vår journalist og kommentator Kornelius Garmann hos Resett, om dommen mot en 71 år gammel kvinne som kalte samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali en «kakerlakk».

Antirasistisk Senter har i denne sammenhengen intervjuet sin egen advokat,  Jon Wessel-Aas. Senteret opplyser ikke om de økonomiske bindingene mellom ARS og Wessel-Aas, noe som innebærer at han i denne sammenhengen ikke er uhildet.

annonse

Påstanden fra den tungt statstøttede institusjonen er at Resett hisser opp en mobb. Dette er en velkjent påstand som ofte brukes for å delegitimere innvandringskritikere. Anklagerne tar ikke utgangspunkt i hva som faktisk blir sagt eller skrevet, men påstår i stedet at dette kun er et skalkeskjul for å hisse opp til hatefulle og rasistiske ytringer eller handlinger.

Alle som har fulgt Resett over tid kan selv gjøre seg opp en mening om hvorvidt dette stemmer. Vår holdning er at vi skal ha et åpent kommentarfelt med fri diskusjon, uten hets eller sjikane. Vi modererer aktivt og har ikke satt bort jobben til andre. Det kan skje feil og rutinesvikt, men vi jobber hele tiden for å bli bedre.

Det er denne helt vanlige og tradisjonelle måten å formidle nyheter og tilrettelegge for debatt advokaten til den statsstøttede institusjonen kaller “å kaste kjøttbein til mobben”.

annonse

Det er uredelig, men som forventet. Signaleffekten er tydelig, folk skal skremmes fra å ytre seg.

Les også: Ervin Kohn vil omtale hatytringsdømt 71-åring som Frp-politiker og ikke som «pensjonist»

Offentlig

Et av ankepunktene til Antirasistisk Senters advokat er at en leser har skrevet navnet på ektemannen til dommeren som felte 71-åringen.

Det er opp til en hver å gjøre seg opp en mening om dette er relevant informasjon, men hvem man er gift med har vært å regne som offentlig informasjon i Norge. Dette burde jo Jon Wessel-Aas, som nettopp er spesialisert i ytringsfrihet, vite, men han unnlater å nevne det, eller det har blitt redigert bort i arbeidet med artikkelen.

Hva slags bakgrunn ektemannen har og om det er relevant i denne saken eller ikke, er også noe folk må kunne gjøre seg opp en mening om og eventuelt ytre seg om, uten at det skal bli forbundet med anklager om rasisme eller at man sprer hat.

Igjen er det grunn til å minne om at dette er ytringer i et kommentarfelt og ikke noe Resett har valgt å vie spalteplass til. 

annonse

Uten tilsvar

Verdt å merke seg er det også at Antirasistisk Senter ikke har kontaktet Resett for tilsvar, selv om artikkelen formidler anklager som åpenbart ikke er riktige.

Her er det åpenbart at Antirasistisk Senter ikke følger Vær Varsomplakaten og ikke driver med tradisjonell nyhetsjournalistikk, selv om innholdet på nettsidene til forveksling følger samme form som vanlige medier.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon