Ordet "Rasist" er tagget på en bil og på huset til justisminister Tor Mikkel Wara. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del

Mange har stilt spørsmål ved PSTs vurderingsevne og kompetanse etter at justisminister Tor Mikkel Waras hus og eiendeler har blitt utsatt for for tagging, trusselbrev, brann og brannforsøk.

annonse

Først ble angrepene satt i sammenheng med en teaterforestilling hvor Waras og flere andres hus ble filmet (deriblant undertegnedes). Kunne det være venstreekstremister som hadde latt seg inspirere til å true oss angivelige «rasister»? I den første hendelsen, en tagging, ble det skrevet «Rasisit» på veggen, altså en stavefeil.

Les også: Venstreradikale konspirasjonsteorier og heksejakt selges som «kunst» hos Black Box Teater

Politiet sier nå at de selv etter gjentatte hendelser ikke har noen spor. Det skal også ha vært flere hendelser enn de fem som til nå er offentlig kjent. Wara-familien skal også ha også avslått videoovervåkning av hjemmet, noe som virker litt spesielt gitt eksponeringen og at det allerede har vært flere hendelser.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Det er liten grunn til å tro at PST og politiet nedprioriterer trusler mot deres egen sjef, justisministeren. Miljøene av venstreekstremister er også lite og burde være nokså enkelt å skaffe opplysninger fra. Noen har antydet at det er en høyreradikal som står bak, hensikten skulle i så fall være å peke mistanke mot miljøer på venstresiden. Slikt kan man heller ikke utelukke, men også en slik manøver burde etterlate noen observasjoner og spor.

Anslagene mot Waras hus blir i grunnen mer og mer bemerkelsesverdige. Alle muligheter må holdes åpne, også at vi har å gjøre med et mentalt forstyrret individ.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører