Illustrasjosnbilde. skjermdump: Youtube.
annonse

Det mannlige aspektet er viktigst, mener Vänsterpartiet. 

annonse

Tirsdag 12. mars var det debatt om såkalte «IS-returer» i den svenske riksdagen.

annonse

Under debatten pekte Vänsterpartiets rettspolitiske talsperson, Linda Westerlund Snecker, på det mannlige aspektet ved IS, skriver Friatider. Hele debatten kan ses her. Sneckers innlegg starter etter 25 minutter.

Partiet tilsvarer ikke det norske Venstre, men er snarere regnet som SVs svenske søsterparti. Partiet het frem til 1990 Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK).

– Voldsforherligende ekstremister vil ikke at feminister, miljøaktivister og alenemødre skal kunne leve i frihet. Den voldsforherligende ekstremismen som IS står for er en karikatur på hva som skjer når en mannlig, voldelig kultur får herje fritt, og uhindret bruke sine maktmidler, uttalte Snecker.

annonse
annonse

Les også: Shamima Begums nederlandske ektemann vil ta henne hjem

Muslimske ofre

Hun påpeker at det er de lokale, ofte muslimer og «minoriteter», som rammes hardest av IS. Men man må hjelpe barna, og foreldrene må selvsagt få følge med. Barna kan jo ikke reise hjem til Sverige alene:

– Barna skal ikke lide. Derfor skal Sverige gjøre det mulig for dem å returnere til Sverige. Det handler om ca. 40 barn. Her skal de få støtte. Foreldrene skal etterforskes for lovbrudd, og om de er i stand til å ta vare på barna.

I tillegg skal svenskene bidra med nødhjelp, humanitær bistand og annet, mener Snecker. Svensk politi skal eksempelvis sendes til sikre områder i Syria. Men det beste er å tiltale de i Sverige, skal vi tro den radikale politikeren.

Her en fersk filmsnutt hvor den feministiske sosialisten opptrer:

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.