PST-sjef Benedicte Bjørnland og justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
annonse
annonse

Den siste utviklingen i Wara-saken er alvorlig, men nuller ikke ut skaden forårsaket av konspirasjonsteoriene som fremmes i «Ways of Seeing».

Torsdag kom den sjokkerende nyheten om at samboeren til Tor Mikkel Wara er siktet for å ha tent på en bil på parets eiendom, angivelig med motiv i å skape oppmerksomhet rundt den siste tidens trusler mot statsråden, som nå tar permisjon.

Det vil nå være fristende for mange på den radikale venstresiden å peke på denne saken, og gjøre et poeng av den. Det er nemlig veldig ubeleilig for de politisk korrekte at politikere og samfunnsdebattanter på høyresiden mottar hets og trusler. Det knuser deres verdensbilde, og tilbakeviser fordommene i narrativet som går ut høyrevridde, innvandringskritiske personer er de som er hatefulle, og de som utsetter andre for det ene med det andre. 

annonse

Les også: En personlig tragedie som ikke frikjenner «Ways of Seeing» for ansvar

Den siste utviklingen i Wara-saken, med pågripelsen av Laila Anita Bertheussen, forandrer ikke på denne saken. Det forandrer ikke på det faktum at teaterstykket «Ways of Seeing» inneholdt spredning av svært destruktive konspirasjonsteorier. At man nå krever en unnskyldning fra statsministeren for å ha refset makkverket, er helt uhørt. De burde selv ha beklaget seg for lenge siden.

Det er helt utrolig hvordan den minste antydning til at det foregår lyssky virksomhet i deler av samfunnet blir stemplet som konspirasjonsteorier når det kommer fra høyresiden, mens den radikale venstresiden får holde på og spre sine minst like alvorlige konspirasjonsteorier, uten å møte de samme reaksjonene. 

annonse

Aktørene har altså ikke bare filmet folks private hjem. De har hevdet at det finnes en sammensvergelse mellom milliardærer og folk i FrP, Resett, Document og HRS og at denne «eliten» er ute etter å normalisere rasehat. Det er absurde påstander, helt uten rot i virkeligheten.

Det er fortsatt slik at det er svært belastende å bli stemplet som rasist eller høyreekstrem. Det oppleves selvfølgelig som ekstremt urettferdig for den som i sitt hjerte ved at man avskyr rasisme, som kjenner minoritetspersoner, har dem som partnere, familiemedlemmer og venner. Men det verste er jo at det faktisk leder til trusler og risiko for liv og helse.

For ikke lenge siden nevnte Per-Willy Amundsen at det er FrP-politikere som er mest utsatte for hat, trusler og fysiske angrep. faktisk.no konkluderte deretter, utrolig nok, at dette var helt sant. Det er nok lett for FrP-haterne å glemme dette i dag. Men det skal vi minne dem på.

Les også: PST: Ikke oppnevnt forsvarer for Waras samboer

For vi som står i stormen vet dette. Vi har kjent på usikkerheten, ja til og med redselen ved enkelte anledninger. Og vi vet at sympatien vi har for våre motstandere når de blir utsatt ikke er gjensidig. Vi fortjener liksom det vi får. Vi konspirerer jo for å gjøre Norge rasistisk. Vårt engasjement er ikke «moralsk». Vi sprer «hat», eller det vi kaller ubeleilige fakta og realisme, og derfor er hat det vi fortjener. 

Risikoen forbundet med å kritisere innvandringspolitikken og islam, eller å generelt opponere mot politisk korrekte dogmer, gjør seg stadig gjeldende. Så ille er det blitt, fordi det blant våre meningsmotstandere er sosialt akseptert å hate oss, lyve om oss, og spre konspirasjonsteorier om oss. Alt i «godhetens» navn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon