Foto: Privat
Del saken
 • 4.2K
 •  
 •  

Danske myndigheter vil fjerne forfatteren Jaleh Tavakolis fosterbarn, fordi hun delte en drapsvideo fra Marokko. 

Resett kunne onsdag rapportere at den islamkritiske forfatteren Jaleh Tavakoli er blitt siktet for å ha delt den beryktede videoen av drapet på danske Louisa Vesterager Jespersen. 

annonse

Annonse

Jespersen ble myrdet sammen med den norske venninnen Maren Ueland i Marokko like før jul, av terrorister som sverget troskap til Den islamske staten (IS). En video av drapet på Jespersen er blitt delt i sosiale medier, og Jaleh Tavakoli, som tidligere har blitt intervjuet i Resett, delte også videoen på nettstedet Reddit.

Les også: Jaleh Tavakoli: Danskene vil ikke forholde seg til sannheten om islam

annonse

Annonse

Tavakoli er nå, sammen med 13 andre, blitt siktet for å ha delt den aktuelle videoen. Onsdag morgen tok hun kontakt med Resett og informerte om siktelsen, og meddelte at det var foreldrene til det danske drapsofferet som anmeldte henne. Nå risikerer hun opptil tre år i fengsel.

annonse

Annonse

Blir fratatt fosterbarnet

Onsdag kveld kan Tavakoli meddele at hun har mottatt et brev der det fremgår at myndighetene vil ta ifra henne fosterbarnet hun har omsorg for, med begrunnelse i siktelsen for delingen av drapsvideoen.

– Jeg har et barn som juridisk er et fosterbarn, og har hatt henne siden hun ble født. Hun blir 8 år i mai. Vi har i dag mottatt et brev om at man vil fjerne vårt barn, fordi jeg har delt en drapsvideo, forteller den samfunnsengasjerte kvinnen til Resett.

Resett vil følge saken videre, og avventer en pressemelding.

annonse

Annonse

– Mitt hjerte stopper snart, sier Tavakoli.


Del saken
 • 4.2K
 •  
 •  
 •  
  4.2K
  Shares
 • 4.2K
 •  
 •  
annonse

Les også: