Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland sikret VM-gull for Norge da single blandet stafett for første gang var på programmet i et mesterskap i skiskyting. Olsbu Røiseland gikk Norge opp i ledelse på nest siste etappe, og Thingnes Bø avgjorde gullduellen med Italia og Sverige ved hjelp av ti treff på ankeretappen. Nordmannen paraderte inn til gull. Italia tok sølv og Sverige bronse. Olsbu Røiseland trengte ett ekstraskudd på begge skytingene på den første etappen. Etter første skyting var hun på sjetteplass 3,5 sekund bak lederen, etter den neste var hun på åttende 12,8 sekund bak. Italia vekslet først, men Johannes Thingnes Bø satte fart i sporet og kom inn til første skyting med tetgruppen. Der traff han med alle fem skudd og tikk ut på 2.-plass 2,9 sekund bak italienske Lukas Hofer. På neste skyting ble det verre. Der bommet yngstebror Bø tre ganger og måtte bruke alle tre ekstraskudd for å unngå strafferunde. Han gikk ut på sjetteplass 20,5 sekund bak Ukraina, som hadde overtatt ledelsen etter å ha truffet med alle sine 20 første skudd. Olsbu Røiseland knep noen sekunder i sporet og noen til på første skyting på sin siste etappe, selv om hun igjen måtte bruke et ekstraskudd. Ut fra skyting var hun 14,2 sekund bak Italia, som var tilbake i ledelse ved Dorothea Wierer. Hun spiste opp halve forspranget inn mot stående skyting og plaffet ned alle fem blinkene slik at hun gikk ut i ledelse. Olsbu Røiseland sendte Thingnes Bø ut på ankeretappen i ledelse 0,4 sekund foran Italia og 2,5 foran Sverige. De tre lagene kom samlet inn til liggende skyting, men Thingnes Bø skjøt raskest og traff med alle fem skudd. Hofer var også god og gikk ut 1,8 sekund bak, mens Sebastian Samuelsson bommet en gang og gikk ut ni sekunder bak. På stående skyting traff Thingnes Bø igjen fem ganger. Hofer matchet ham treff for treff på de par første skuddene, men bommet og måtte bruke et ekstraskudd. Dermed gikk han ut åtte sekunder bak, og det kunne han ikke ta igjen mot verdens beste skiskytter. Samuelsson måtte også bruke et ekstraskudd og gikk ut 15,7 sekund bak nordmannen.

Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland sikret VM-gull for Norge da single blandet stafett for første gang var på programmet i et mesterskap i skiskyting.

annonse

Olsbu Røiseland gikk Norge opp i ledelse på nest siste etappe, og Thingnes Bø avgjorde gullduellen med Italia og Sverige ved hjelp av ti treff på ankeretappen.

Nordmannen paraderte inn til gull. Italia tok sølv og Sverige bronse.

Olsbu Røiseland trengte ett ekstraskudd på begge skytingene på den første etappen. Etter første skyting var hun på sjetteplass 3,5 sekund bak lederen, etter den neste var hun på åttende 12,8 sekund bak.

Italia vekslet først, men Johannes Thingnes Bø satte fart i sporet og kom inn til første skyting med tetgruppen. Der traff han med alle fem skudd og tikk ut på 2.-plass 2,9 sekund bak italienske Lukas Hofer.

På neste skyting ble det verre. Der bommet yngstebror Bø tre ganger og måtte bruke alle tre ekstraskudd for å unngå strafferunde. Han gikk ut på sjetteplass 20,5 sekund bak Ukraina, som hadde overtatt ledelsen etter å ha truffet med alle sine 20 første skudd.

Olsbu Røiseland knep noen sekunder i sporet og noen til på første skyting på sin siste etappe, selv om hun igjen måtte bruke et ekstraskudd. Ut fra skyting var hun 14,2 sekund bak Italia, som var tilbake i ledelse ved Dorothea Wierer.

Hun spiste opp halve forspranget inn mot stående skyting og plaffet ned alle fem blinkene slik at hun gikk ut i ledelse. Olsbu Røiseland sendte Thingnes Bø ut på ankeretappen i ledelse 0,4 sekund foran Italia og 2,5 foran Sverige.

De tre lagene kom samlet inn til liggende skyting, men Thingnes Bø skjøt raskest og traff med alle fem skudd. Hofer var også god og gikk ut 1,8 sekund bak, mens Sebastian Samuelsson bommet en gang og gikk ut ni sekunder bak.

På stående skyting traff Thingnes Bø igjen fem ganger. Hofer matchet ham treff for treff på de par første skuddene, men bommet og måtte bruke et ekstraskudd. Dermed gikk han ut åtte sekunder bak, og det kunne han ikke ta igjen mot verdens beste skiskytter.

Samuelsson måtte også bruke et ekstraskudd og gikk ut 15,7 sekund bak nordmannen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.