Spesialetterforsker Robert Mueller. Foto: Charles Dharapak / AP / NTB scanpix
annonse

Både demokrater og republikanere i Representantenes hus krever at hele rapporten til spesialetterforsker Robert Mueller må offentliggjøres når den er ferdig.

annonse
annonse

En uttalelse om rapporten ble enstemmig vedtatt i Representantenes hus torsdag.

Uttalelsen er ikke bindende, og Republikanerne har kritisert den. Likevel valgte 190 republikanere å stemme for den, og ingen stemte mot.

Dermed har Kongressens andrekammer sendt et sterkt signal om at hele sluttrapporten om Muellers Russland-etterforskning bør offentliggjøres.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

I mediene spekuleres det på om etterforskningen nærmer seg slutten og at Mueller snart vil overlevere sin rapport til det amerikanske justisdepartementet. Deretter vil det være justisminister William Barr som formelt avgjør hvor mye av rapporten som offentliggjøres.

Mueller jobber primært med å finne ut om Donald Trumps medarbeidere samarbeidet med russiske myndigheter i valgkampen i 2016. Mistanken er at det foregikk et samarbeid for å undergrave Hillary Clintons valgkamp.

Så langt er ingen blitt tiltalt for samarbeid med russerne for å påvirke valget. Men Mueller og hans folk har avdekket andre typer kriminalitet, og det kan fortsatt komme nye tiltaler.

Til sammen er over 30 personer blitt siktet eller tiltalt som et resultat av etterforskningen. Seks av dem er tidligere Trump-medarbeidere. Presidentens tidligere valgkampsjef Paul Manafort er i løpet av den siste uken blitt dømt til over sju års fengsel for blant annet skattesvindel, hvitvasking av penger og forsøk på å påvirke vitner.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.