Illustrasjonnsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 1.7K
 •  
 •  

I den innvandrertette bydelen Norrby i Borås er det fullt av søppel på gressplener, i trappeoppganger og i gatene.

annonse

Annonse

Ifølge lokalavisen Borås Tidning er det fullstendig søppelkaos i den innvandrertette bydelen Norrby. Det skal være fullt opp med søppel overalt i bydelens offentlige rom, inklusive plener og trappeoppganger. En av gatene, Norrby Tvärgata, skal visstnok være full av skrot.

– Mange av de som bor her kaster ned søppel fra balkongene, forteller en kvinne bosatt i det utsatte området.

annonse

Annonse

«Folk må lære»

annonse

Annonse

Hun kan fortelle at noen det er blitt gjort forsøk på å gjøre rent fra grunneiernes side, men at det raskt blir skittent og rotete igjen. Det handler ifølge kvinnen om at «folk må lære seg å kaste søppelet på riktig sted».

Til tross for at det finnes nok plass til å få kastet søppelet på normal manér, i en søppelkasse, kastes det i stedet rett på bakken i Norrby, og i andre bydeler rundt omkring. Søppel blir til og med kastet ved siden av søppelkassene, trass i at de ikke er fulle. 

Les også: Familie flyktet til vestkanten etter 21 år på Holmlia: – Vi klarte ikke mer

I en klasse for seg

annonse

Annonse

Problemene finnes i andre områder, men Norrby «er i en egen klasse» ifølge Henrik Karlberg, som er områdesjef i AB Bostäder, som eier boligene i området. De sier personalet er frustrerte over å hele tiden måtte plukke søppel, og at de vil forbedre kommunikasjonen med leietagerne. 

– I grunn og bunn er dette et spørsmål om oppførsel. Det må forandres om vi skal kunne løse dette, sier Karlberg til lokalavisen. 


Del saken
 • 1.7K
 •  
 •  
 •  
  1.7K
  Shares
 • 1.7K
 •  
 •  
annonse

Les også: