Illustrasjonsbilde. Foto: Stina Stjernkvist/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Det svenske fagforbundet «Kommunen» støtter sosialdemokrater med rundt 3 millioner kroner per år.

I valgkamper investerer fagforeningen også millioner av svenske kroner i partiets kampanjer. Målet har vært å få medlemmene til å stemme rødt. Det har de mislykkes med i det siste, skriver den svenske avisen Ekspressen. Under halvparten av medlemmene stemte på Sosialdemokratene ved sist valg.

Etter valget, det dårligste i det svenske sosialdemokratiske partiets historie, annonserte det svenske kommuneforbundet at de vurderte å redusere støtten. «Det er ganske utdatert å sende penger til et politisk parti som vi gjør», sa lederen, Tobias Baudin, til Expressen da.

annonse

I en artikkel i Aftonbladet-debatten mandag, annonserer Tobias Baudin at fagforeningen nå har tenkt ferdig, og vil trekker partistøtte, skriver Ekspressen.

«Samarbeid med sosialdemokrater vil fortsette under nye former og vilkår, men pengene vil brukes bedre når vi tar beslutninger om hvilke investeringer og aktiviteter som skal finansieres», skriver Baudin ifølge Ekspressen.

Det svenske kommunalforbundet er det svenske LOs største fagforening og har en halv million medlemmer. Sosialdemokratene og LO har historisk tette bånd, men gjennom flere valg har medlemmenes støtte til partiet blitt kraftig redusert, skriver Ekspressen.

Ifølge SVTs valgundersøkelse stemte bare 41 prosent av LO-medlemmene for Sosialdemokratene. Mens 24 prosent på Sverigedemokratene. Tobias Baudin skriver at han er overbevist om at nesten ti prosent av kommuneforbundets medlemmer stemte på Sverigedemokratene.

annonse

Han forteller til Aftonbladet at LO sannsynligvis vurderer om de skal gjøre som kommuneforbundet, og redusere sin støtte til Sosialdemokratene i fremtiden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon