Illustrasjonsbilde. Foto: Stina Stjernkvist/TT / NTB scanpix
annonse

Det svenske fagforbundet «Kommunen» støtter sosialdemokrater med rundt 3 millioner kroner per år.

annonse
annonse

I valgkamper investerer fagforeningen også millioner av svenske kroner i partiets kampanjer. Målet har vært å få medlemmene til å stemme rødt. Det har de mislykkes med i det siste, skriver den svenske avisen Ekspressen. Under halvparten av medlemmene stemte på Sosialdemokratene ved sist valg.

annonse

Etter valget, det dårligste i det svenske sosialdemokratiske partiets historie, annonserte det svenske kommuneforbundet at de vurderte å redusere støtten. «Det er ganske utdatert å sende penger til et politisk parti som vi gjør», sa lederen, Tobias Baudin, til Expressen da.

I en artikkel i Aftonbladet-debatten mandag, annonserer Tobias Baudin at fagforeningen nå har tenkt ferdig, og vil trekker partistøtte, skriver Ekspressen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

«Samarbeid med sosialdemokrater vil fortsette under nye former og vilkår, men pengene vil brukes bedre når vi tar beslutninger om hvilke investeringer og aktiviteter som skal finansieres», skriver Baudin ifølge Ekspressen.

Det svenske kommunalforbundet er det svenske LOs største fagforening og har en halv million medlemmer. Sosialdemokratene og LO har historisk tette bånd, men gjennom flere valg har medlemmenes støtte til partiet blitt kraftig redusert, skriver Ekspressen.

Ifølge SVTs valgundersøkelse stemte bare 41 prosent av LO-medlemmene for Sosialdemokratene. Mens 24 prosent på Sverigedemokratene. Tobias Baudin skriver at han er overbevist om at nesten ti prosent av kommuneforbundets medlemmer stemte på Sverigedemokratene.

Han forteller til Aftonbladet at LO sannsynligvis vurderer om de skal gjøre som kommuneforbundet, og redusere sin støtte til Sosialdemokratene i fremtiden.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.