Illustrasjonsbilde av israelske bosettinger på Vestbredden. Nå et turistmål. / AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI
Del saken
 • 3
 •  
 •  

Airbnb er en online markedsplass hvor brukere kan liste, søke etter, og bestille overnattingssteder over hele verden. Airbnb tillater folk å leie hele eller deler av sitt eget hjem for reisende på jakt etter overnatting.

annonse

Annonse

Nettstedet tilbyr mer enn 2 000 000 private overnattingssteder i 192 land og mer enn 33 000 byer. Men ikke lenger de byene i Samaria og Judea, Vestbredden av Jordanelven, hvor det bor jøder. Forrige uke bekjentgjorde firmaet at det fjernet 200 overnattingssteder i disse områdene fra sine lister.

Resultat: Antall turister som besøkte de israelske byene på Vestbredden, ble fordoblet forrige helg. Sannsynlig årsak: Airbnb sin beslutning om at firmaet ville trekke seg ut av alle aktiviteter på Vestbredden som en del av boikott–Israel–aksjonen. Ifølge et innslag sendt på Army Radio på onsdag, hoppet antall besøkende på Vestbredden (Samaria og Judea) fra 1500 til 3000.

annonse

Annonse

Innslaget siterte også eieren av en konkurrent til Airbnb, B & B, som rapporterte om en bølge av interesse for deres tilbud etter Airbnb-vedtaket om å fjerne de 200 overnattingstedene fra deres lister.

annonse

Annonse

– I stedet for å ødelegge turisme i Judea og Samaria, gjør Airbnb bare oss sterkere, med sin latterlige og antisemittiske avgjørelse, sier den regionale lederen for Samaria, Yossi Dagan, til Army Radio ifølge World Israel News.

Airbinb kunngjorde sin beslutning om å svarteliste disse samfunnene i en uttalelse forrige uke, der firmaet refererte til Judea og Samaria som «den okkuperte Vestbredden». Tiltaket ble fordømt av israelske tjenestemenn som «antisemittisk».


Del saken
 • 3
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares
 • 3
 •  
 •  
annonse

Les også: