Geir Lippestad ble valgt som forsvarer av Anders Behring Breivik etter terrorangrepene i Norge i 2011. Han uttrykker bekymring for utviklingen etter de nye angrepene på New Zealand fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del

Advokat Geir Lippestad forsvarte Anders Behring Breivik etter terrorangrepene i 2011. Etter angrepet på New Zealand sier advokaten at han er dypt bekymret.

annonse

I en uttalelse til Nettavisen fredag skriver Lippestad at jobben med å forebygge ekstremisme er et internasjonalt arbeid som krever samarbeid over landegrensene.

– På nytt ser vi dessverre grufulle hendelser som følge av ekstremisme. Jeg er dypt bekymret for polariseringen og fiendebildet som tegnes mellom folkegrupper. Det er en av vår tids største sikkerhetsutfordringer, sier Lippestad.

Det var Breivik som ba om å få Geir Lippestad som sin forsvarer etter terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya i 2011. Advokaten uttalte til VG i etterkant at han tok på seg det vanskelige oppdraget av respekt for rettssystemet og demokratiet. I dag sier han kampen mot ekstremisme må intensiveres.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– At noen omsetter ord til handling er dessverre en realitet. Arbeidet mot ekstremisme må intensiveres på alle fronter. Fra forebyggende forhold til politiets mulighet for å avdekke å forhindre utvikling av farlige miljøer. Dette er et internasjonalt arbeid som krever samarbeid over landegrenser, skriver Lippestad.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører