Geir Lippestad ble valgt som forsvarer av Anders Behring Breivik etter terrorangrepene i Norge i 2011. Han uttrykker bekymring for utviklingen etter de nye angrepene på New Zealand fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Advokat Geir Lippestad forsvarte Anders Behring Breivik etter terrorangrepene i 2011. Etter angrepet på New Zealand sier advokaten at han er dypt bekymret.

annonse

I en uttalelse til Nettavisen fredag skriver Lippestad at jobben med å forebygge ekstremisme er et internasjonalt arbeid som krever samarbeid over landegrensene.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– På nytt ser vi dessverre grufulle hendelser som følge av ekstremisme. Jeg er dypt bekymret for polariseringen og fiendebildet som tegnes mellom folkegrupper. Det er en av vår tids største sikkerhetsutfordringer, sier Lippestad.

Det var Breivik som ba om å få Geir Lippestad som sin forsvarer etter terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya i 2011. Advokaten uttalte til VG i etterkant at han tok på seg det vanskelige oppdraget av respekt for rettssystemet og demokratiet. I dag sier han kampen mot ekstremisme må intensiveres.

annonse
Reklame

– At noen omsetter ord til handling er dessverre en realitet. Arbeidet mot ekstremisme må intensiveres på alle fronter. Fra forebyggende forhold til politiets mulighet for å avdekke å forhindre utvikling av farlige miljøer. Dette er et internasjonalt arbeid som krever samarbeid over landegrenser, skriver Lippestad.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.