Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Advokat Geir Lippestad forsvarte Anders Behring Breivik etter terrorangrepene i 2011. Etter angrepet på New Zealand sier advokaten at han er dypt bekymret.

annonse

I en uttalelse til Nettavisen fredag skriver Lippestad at jobben med å forebygge ekstremisme er et internasjonalt arbeid som krever samarbeid over landegrensene.

– På nytt ser vi dessverre grufulle hendelser som følge av ekstremisme. Jeg er dypt bekymret for polariseringen og fiendebildet som tegnes mellom folkegrupper. Det er en av vår tids største sikkerhetsutfordringer, sier Lippestad.

Det var Breivik som ba om å få Geir Lippestad som sin forsvarer etter terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya i 2011. Advokaten uttalte til VG i etterkant at han tok på seg det vanskelige oppdraget av respekt for rettssystemet og demokratiet. I dag sier han kampen mot ekstremisme må intensiveres.

– At noen omsetter ord til handling er dessverre en realitet. Arbeidet mot ekstremisme må intensiveres på alle fronter. Fra forebyggende forhold til politiets mulighet for å avdekke å forhindre utvikling av farlige miljøer. Dette er et internasjonalt arbeid som krever samarbeid over landegrenser, skriver Lippestad.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.