Stephen Barclays helomvending i EU-avstemning i Underhuset skaper reaksjoner på sosiale medier i Storbritannia. Foto: Stefan Rousseau / PA / AP / NTB scanpix
annonse

Britenes brexitminister Stephen Barclay brukte regjeringens sluttinnlegg til å forsvare utsettelse av fristen for EU-utmelding. Så stemte han mot forslaget.

annonse

– Det er på tide for Underhuset å handle i tråd med vår nasjonale interesse. Det er på tide å legge til rette for en utsettelse som er realistisk, sa Barclay i sluttinnlegget i Underhuset. Like etterpå stemte han mot utsettelsen.

annonse

Barclays helomvending har fått flere til å reagere.

– Merkelig, skriver journalist Laura Kuenssberg i BBC på Twitter , som får støtte av forbausede briter på sosiale medier.

– Barclay som er den faktiske BREXITMINISTEREN for REGJERINGEN, leverte sluttinnlegget FOR regjeringen, og så stemte MOT regjeringens politikk, skriver ITV-journalisten Daniel Hewitt.

annonse
annonse

– Underhuset har blitt et teater for det absurde, skriver en britisk twitterbruker.

I forkant av avstemningen fristilte May representantene, så alle kunne stemme etter eget hjerte. Til sammen sju statsråder stemte mot Mays forslag.

Barclays helomvending utgjorde imidlertid aldri noen trussel for statsminister Theresa Mays forslag om utsettelse, som ble vedtatt med et flertall på 412 mot 202 stemmer torsdag kveld.

Les også: Parlamentet går inn for å utsette EU-utmeldingen

Dermed ligger alt til rette for at 29. mars likevel ikke blir datoen for brexit.

Den britiske statsministeren ventes nå å ta opp saken på EUs toppmøte neste uke.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.