Jan Arild Snoen. Skjermbilde fra Youtube.
annonse
annonse

Etter terrorangrepet i 2011 skrev den  konservative kommentator Jan Arild Snoen følgende linjer:

– Noen vil bruke forbrytelsen til å argumentere for å legge lokk på debatten om det multikulturelle samfunnet og delegitimere alle dets kritikere. Implisitt og eksplisitt vil påstanden være at document.no og andre kritikere har bidratt til et ”hatklima” og dermed er indirekte medskyldige. I enda større grad enn før vil islamkritikk bli stemplet som islamofobi.

Jeg avviser slike hersketeknikker. I denne spalten vil kritikken av uheldige sider ved islam fortsette. Men vi som bruker sterk retorikk i det offentlige ordskiftet bør tenke igjennom enda en gang at ord har betydning, og at de gjerne oppfattes enda sterkere av enkelte mottakere enn de er ment.

annonse

Les også: Jan Arild Snoen og andre kritiserer folk de ikke vet noe om – derfor vinner vi debatten

Kommentarfeltet er medskyldige

I dag legger han deler av skylden for et terrorangrep på den andre siden av jordkloden på bl.a. kommentarfeltet i Resett. Han skriver:

– Angrepet er en påminnelse om at «kontrajihadismen», i form av angrep på uskyldige muslimer under påskudd av å bekjempe jihadismen, er en reell trussel, ikke bare noe som tilfeldigvis skjer. Jihadistiske angrep i Vesten har heldigvis gått kraftig ned de siste årene, noe som både skyldes et sterkere trykk fra politi og overvåkning, og at mange av de potensielle terroristene har vært i Syria, der mange av dem er drept. Men begge truslene forblir alvorlige.

annonse

– I etterdønningene etter Breiviks terrorangrep var det en kort periode en viss selvransakelse blant norske «nettkrigere». Den perioden er for lengst over. Rene oppfordringer til drap og terror er uvanlige, men det uttrykkes ofte forståelse for at det skjer.

Det uttrykkes altså ofte forståelse for massemord? Hva med et eksempel, Snoen? Å forklare et fenomen og en handling, eller å finne årsaker til slike handlinger, betyr da ikke å uttrykke forståelse?

En gang ville Snoen ha åpen debatt. Nå vil han stanse debatten. Hans kommentar på en epost fra oss var avklarende:

Jeg gir ingen kommentarer til Resett.

Snoen

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon