Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
Frp-leder Siv Jensen sier hun er i kontakt med dem som står Tor Mikkel Wara nær, og at det er for tidlig å si om han kan komme tilbake som statsråd.

– Jeg er løpende i kontakt med dem som er rundt ham, for å forsikre meg om at han har det som best han kan etter veldig krevende forhold, sier Jensen til norske medier fredag.

annonse
annonse

Hun vil ikke opplyse om hva Wara har sagt.

annonse

– Jeg er opptatt av å ta vare på ham i en vanskelig tid og sørge for at han får den hjelpen han trenger.

Finansministeren mener det er for tidlig å si om Wara kan komme tilbake som statsråd.

annonse
annonse

– Dette er ikke tiden for å spekulere i hva som kommer til å skje fremover.

I kjølvannet av en teateroppsetning i Oslo har det vært flere tilfeller av trusler og hærverk rettet mot boligen til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og hans samboer. Wara ble torsdag permittert etter at samboeren hans ble siktet for å ha diktet opp en straffbar handling ved å tenne på familiens bil.

– Flere i Frp har antydet en sammenheng mellom teaterstykket og det som har skjedd ved Waras bolig. Er det noen av dem som har grunn til å gå i seg selv og ta selvkritikk for ting de har sagt, ment eller ytret offentlig?

– Jeg opplever at mye av den debatten som har gått, ikke har handlet om det. Den har handlet om at man setter opp et teaterstykke hvor man trer inn i private menneskers liv, uten å spørre dem om lov, under dekke av ytringsfriheten. Det må det være lov til å stille spørsmål ved og ta del i en diskusjon om, sier Jensen.

– Listhaug har skrevet at Pia Maria Roll er «produsent av et teaterstykke som kan være grunnen til at Wara og familien hans utsettes for hærverk»?

– Som jeg sa i går: Jeg kommer ikke til å spekulere i dette. Det er det politiets jobb å finne ut av. Jeg har tillit til at de vil gjøre det.

Listhaug har senere trukket den omstridte Facebook-posten.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.