Robert Johansson fikk det ikke til å stemme da Raw Air inntok skiflygingsbakken i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Robert Johansson var ikke i nærheten av å ta innpå Raw Air-leder Stefan Kraft i skiflygingsbakken i Vikersund fredag. Luken ble i stedet betraktelig større.

annonse

Lillehamringen fikk det ikke til å klaffe og landet på bare 212 meter. Det holdt til en 8.-plass i kvalifiseringen til søndagens avslutningsrenn. Til sammenligning hoppet Kraft 230 meter.

annonse

Dermed gikk sammenlagttreer Johansson fra å være 15,2 poeng bak østerrikeren til å være avhengt med 38,3. Kraft leder Raw Air 6,6 poeng foran verdenscupvinner Ryoyu Kobayashi, som vant kvalifiseringen med kveldens lengste svev på 232 meter.

Selv om avstanden til toppen økte markant etter overgangen til skiflyging, gir ikke Johansson opp drømmen om å vinne Raw Air.

– Jeg treffer ikke helt, dessverre, men likevel flyr jeg sånn tålelig selv om jeg bruker lang tid på å få stablet meg. Det er fortsatt flere hopp igjen, sa Johansson til NRK.

annonse
annonse

Søre Ål-hopperen avviser at formkurven peker nedover. 28-åringen fikk en strålende start på turneringen med blant annet seier i Holmenkollen sist helg.

– Nei, jeg vil ikke si det. Jeg hopper fortsatt bra, men treffer ikke helt. Nå handler det om å få snudd på flisa og klinke til i morgen, sa Johansson.

For tynt

Landslagssjef Alexander Stöckl måtte erkjenne at det norske sammenlagthåpet ikke nådde opp i Vikersund fredag kveld.

annonse
Reklame

– Dessverre ble det litt for tynt. Kraft treffer 100 prosent og tar med seg fart nedover. Det klarte ikke Robert, sa Stöckl til NRK.

Etter fredagens hopping var han ikke sterk i troen på en norsk sammenlagtvinner i Raw Air.

– Det blir vanskelig. 40 poeng er mye, sa Stöckl.

Seks av sju norske hoppere er klare for søndagens renn. Thomas Aasen Markeng, som VM-debuterte i Seefeld nylig, ble slått ut etter et svev på 184 meter og 48.-plass. De 40 beste gikk videre fra kvalifiseringen.

Johann André Forfang ble som nummer ti nest best av de norske. Tromsøværingen landet på 210 meter. Han er nummer fire i sammendraget, men er hele 122 poeng bak Kraft.

– Hoppet var ikke dårlig, men akkurat litt for styrt og kontrollert. Jeg sitter og kjenner plastikksporene nedover tilløpet, og da har jeg litt vel mye kontroll, sa han etterpå.

Forfang skulle gjerne hatt enda flere hopp til å tilpasse seg bakken i Vikersund.

– Det er spesielt med skiflyging, og det er litt omvending med fart og rytme i bakken. Jeg trenger et par repetisjoner til, sa han til NRK med et smil.

Fannemel på laget

Marius Lindvik havnet på 21.-plass etter en hopp på 202 meter i kvalifiseringen, mens Anders Fannemel ble nummer 30 etter å ha fått til 197 meter. Det er en opptur for Hornindal-hopperen, som har slitt svært tungt i vinter.

Rett bak Fannemel fulgte Robin Pedersen (196 meter) og Halvor Egner Granerud (193,5).

Lørdag står lagkonkurranse på Raw Air-programmet. Fannemel, Lindvik, Forfang og Johansson hopper da for Norge.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.