Indisme muslimer fordømmer terrorangrepet i New Zealand. (Photo by Indranil MUKHERJEE / AFP)
annonse
annonse

Den sjokkerende terroraksjonen i New Zealand var tunge nyheter å våkne opp til. Å være islamkritiker er ikke det samme som å ønske drap på muslimer.

De største ofrene for en slik hendelse er utvilsomt ofrene og nærmeste familie.

Men så må man på jobb igjen, og som politisk kommentator må jeg si at jeg reagerer på reaksjonene, særlig ordbruken, av enkelte politikere.

annonse

Dette har ikke noe med selve handlingen å gjøre: Jeg fordømmer dette angrepet i like stor grad som jeg fordømmer ABB, Bataclan eller Charlie Hebdo.

Her vil jeg kort sitere vår statsminister samt opposisjonsleder.

Erna Solberg:

– Det er en påminnelse om at vi er nødt til å slåss mot ekstremisme i alle former. Det dette ser ut som, er et terrorangrep fra høyreekstreme mot innvandrere og flyktninger, og selv om det er på andre siden av jordkloden så er det en sterk påminnelse om hvor viktig det er for oss alle å bidra til at vi får ned spenninger, jobber mot ekstremisme, og at vi at har solidaritet med hverandre når noe sånt skjer, sier statsminister Erna Solberg (H) til NRK.

annonse

Jonas Gahr Støre:

– Tankene går uunngåelig til vår egen historie og angrepet på AUF og på vårt demokrati 22. juli 2011. Den angivelige gjerningsmannen fra Australia skal ha lagt ut et manifest som viser at han deler holdningene som førte til terrorangrepet her hjemme.

– Det er en dramatisk påminnelse om at dette farlige tankegodset lever videre og utgjør en stor trussel mot våre verdier og vår trygghet, fortsetter Støre.

Det som gnager litt på en slik dag, er spørsmålet: Hvorfor er det et tankegods som står bak denne handlingen? Hvorfor kommer ikke de vanlige ryktene om mentalt ustabile aktører? Og hvorfor må Støre helt tilbake til 2011 for å finne noe å sammenligne hendelsen med? Hva med Nice? Eller Bataclan?

Noen få dager etter 9/11 sa George Bush følgende, som jeg ikke oversetter for å holde presisjonen:

annonse

The face of terror is not the true faith of Islam. That’s not what Islam is all about. Islam is peace. These terrorists don’t represent peace.  They represent evil and war.

Er det noen som tror at en internasjonal topp-politiker nå vil uttale:

Høyreekstreme er ikke voldelige, de er tvert i mot fredelige. Disse terroristene må ikke knyttes til høyreekstreme over hele verden.

Jeg er en høyreekstrem, ifølge mange. Årsaken er at jeg vil begrense innvandringen, ta vare på landets innbyggere og ha en viss kontroll over egen økonomi, i stedet for å overlate alle pengene til Staten og håpe på noen smuler tilbake.

Men det betyr ikke at jeg ønsker slike angrep velkommen. Min ideologi inneholder ingen doktriner om å drepe så mange muslimer som mulig.

Koranen

Dessverre så er islamsk terror legitimert i Koranen, en rekke Koranvers er direkte oppfordringer til å drepe de vantro. Og disse versene blir fulgt til punkt og prikke i en enorm mengde terrorangrep. Et eksempel er fra de såkalte sverdversene:

9:29 Kjemp mot dem fra Skriftens folk som ikke tror på Allah og heller ikke på den Ytterste dag, og som ikke holder det for forbudt som Allah og Hans Sendebud har forbudt, og som ikke følger sannhetens religion, inntil de betaler tributt med (egen) hånd og underkaster seg.

annonse

Men når muslimer dreper, knivstikker og begår annen grov kriminalitet, inkludert terror, snakkes det gjerne om psykiske problemer, det handler aldri om islam.

Et år etter angrepet på Bataclan ble to medlemmer av Eagles of Death Metal  stanset i døren på vei inn til minnekonserten. Frontfiguren Jesse Hughes hadde antydet at muslimske ansatte ved Bataclan var innblandet i angrepet. Det var utilgivelig å antyde at muslimer hadde bidratt til en islamistisk terroraksjon.

Etter angrepet på Bataclan og andre steder i Paris, uttalte Støre:

– Terroristenes mål er å spre frykt og skape splittelse. Vårt svar skal være å møte truslene med fasthet og ro, ta vare på sikkerheten og skape trygghet. Vi skal vise mennesker som stiller seg på utsiden av demokratiet og tyr til drap og vold som i Paris, at Europa møter ethvert angrep med økt samhold, sier Støre.

Ingen ideologi beskyldes. Ingen advarsler mot islamisme.

En langvarig etterforskning vil forhåpentligvis gi et klart bilde av motivasjon og tanker bak en så grusom handling. Det er et skremmende faktum at det snakkes om en gruppe gjerningsmenn.

Men: Jeg vil ikke endre mitt syn på innvandring, sosialisme og økonomi på grunn av denne katastrofen.

Jeg vil dog be alle lesere om å være presise. Kritiser gjerne islam, det er en grusom ideologi. Man behøver ikke bruke ordet muslimer engang.

Dessuten: Kritiser gjerne innvandringspolitikken, som faktisk gjennomføres av våre folkevalgte og derfor indirekte av oss som har stemmerett, man trenger ikke å fokusere på innvandrere. Hvis jeg hadde vært afghaner hadde jeg også reist til Norge for å bli forsørget resten av livet.

Tilslutt vil jeg kondolere til alle mennesker som er rammet av terroren i New Zealand. Det fremstår som en planlagt aksjon, med en klar ideologisk bakgrunn. Dette er skremmende og lover ikke godt for fremtiden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon