annonse

I et manifest lastet opp på nettet forklarer New Zealand-terroristen hvem han var inspirert av. 

annonse
annonse

* Minst 49 personer er drept og rundt 20 personer er alvorlig skadd etter skyting i to moskeer under fredagsbønnen i Christchurch på New Zealand.

annonse

* 41 ble drept i Noor-moskeen i byen. Sju ble drept i Linwood-moskeen, hvor minst tre av dem ble drept utenfor. Det er uklart hvor det åttende offeret befant seg.

* Fire personer, en kvinne og tre menn, ble først pågrepet, men en av personene ble siden sjekket ut av saken.

annonse
annonse

* Én mann i slutten av 20-årene er siktet for drap, politiet undersøker om to andre personer, som ble pågrepet med våpen, har tilknytning til saken.

Mannen heter angivelig Brenton Tarrant. Han livestreamet angrepet på en av moskeene.

Breivik-sympatisør

I et manifest lastet opp på nettet nevner blant annet Breivik som en han støtter fordi han angivelig står opp mot «kulturelt folkemord»

Som ung var han først kommunist, deretter anarkist, libertarianer før han til slutt ble det han kaller «øko-fascist», ifølge det samme manifestet. 

Han påstår at han har hatt «litt kontakt»med 22. juli-terroristen og hevder han har vært i kontakt med hans «ridderordenbrødre»

Som kjent fant politiet aldri noen spor av at Breivik hadde stått i ledtog med andre, selv om han selv påstå å være med i en ridderorden han kalte «Knights Templar».

Han forteller i sitt eget manifest at det var Europa-feriene som har gjort ham overbevist om at vold var veien å gå. Han trekker særlig fram Stockholmterroren i 2018 hvor 11 år gamle Ebba Åkerlund ble drept.

Inspirert

Han hevder også å være inspirert av den amerikanske kommentatoren Candace Owens, som er kjent for ha nasjonalkonservative holdninger.

«Hver gang jeg hørte henne snakke ble jeg lamslått av hvor stor innsikt hun hadde og hennes synspunkt førte meg videre og videre slik at jeg begynte å tro på vold fremfor å gå sakte fremover. »

 

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.