Statsminister Erna Solberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
Statsminister Erna Solberg sier Tor Mikkel Wara er i permisjon på ubestemt tid og vil ikke spekulere på om han har tillit til å fortsette som justisminister.

– Vi må ha tid til å se på situasjonen. Det dreier seg om Tor Mikkel, utviklingen i saken og mange andre spørsmål knyttet til det. Jeg kan ikke forhåndskonkludere, sier Solberg (H) til NTB.

annonse

Vil det være nok tillit til ham i hans rolle?

annonse

– Det er jo blant tingene vi må vurdere når vi kommer tilbake til disse spørsmålene, kanskje når det blir mer klarhet rundt hele saksfeltet, sier Solberg til NTB.

Dale i to ministerposter

Samferdselsminister Jon Georg Dale kommer til å fungere både som samferdselsminister og justis- og innvandringsminister den nærmeste tiden.

Solberg er trygg på at han vil ivareta justissektoren på en god måte.

annonse
annonse

– Han har to veldig gode statssekretærer i justisdepartementet som har vært der lenge. Det er god støtte i det apparatet som er der. Han er en erfaren politiker som kan få arbeidet til å gå i disse tider. Over tid må vi se igjennom hvordan saken blir, sier Solberg.

Vil ikke beklage

Satsministeren har fått kritikk for uttalelser mot teateret som brukte bilder av Waras hjem i sin forestilling. Solberg ble nok en gang bedt om å kommentere dette i tilknytning til siktelsen mot Waras samboer.

Hun står ved utsagnet om at forestillingen var en ekstrabelastning for Wara og hans familie.

Politikere har også rett til å ytre seg, ikke bare kunstnere, mener Solberg.

– Jeg spekulerer ikke på noen koblinger, men det er en ekstrabelastning for familier når en teateroppsetning går inn på det jeg har kalt integritetssfæren til folk, sier statsministeren.

Hun møtte pressen fredag i forkant av Høyres landsmøte.

– Det kunne vært bedre utgangspunkt, men dette landsmøtet er viktig for Høyre. Jeg tror dette blir et hyggelig landsmøte, sier Solberg.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.