Sumaya Jirde Ali. Foto: Skjermbilde Twitter/NTB scanpix
annonse

Samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali skriver på Twitter at hvite menn er radikalisert.

annonse

49 personer ble drept på New Zealand da en person åpnet ild utenfor en moské i byen Christchurch. Den antatte gjerningsmannen skal ha laget et manifest der han viser sin støtte til Utøya-drapsmann Anders Behring Breivik.

annonse

Les også: Moske-skytter var motstander av Donald Trump

Samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali etterlyser mer fokus på unge, hvite menn som radikaliseres.

– Den skremmende radikaliseringen av unge, hvite menn er høyst reell. Hvor mange angrep som dette må finne sted før vi anerkjenner det? spør hun på Twitter.

annonse
annonse

– Her begynner du med «hvite menn»-argumentet ditt igjen. Du er på samme nivå som provoserer og stigmatiserer, fikk hun til svar.

– Fenomenet «lone wolf» er for det meste befolket av hvite menn, jo. Å peke på fakta er ikke stigmatiserende, tvitret Ali tilbake.

Steve Bannon

De fleste nettaviser har omtalt moskeskytingen som et terrorangrep. Men ifølge Ali nølte den norske pressen å skrive at det var et terrorangrep.

– Jeg er for at norsk media skal være forsiktige, men dette blir for dumt. Flere mediehus nøler med å kalle det terrorangrep. Hvorfor ikke? Det er politisk motivert: manifest og filming. Skytevåpen og bilbombe: han ville drepe og skade flest mulig. Si det: Terrorangrep. Terrorist, raste Ali og la til senere at hun snakket om NRK og Aftenposten.

Den somalisk-fødte samfunnsdebattanten gikk deretter til angrep på nordiske mediedager, som i år har invitert en av Trumps støttespillere, Steve Bannon, til å snakke.

Hun delte en Twitter-melding fra en person som ba folk være på vakt mot personer som «spredte hat» ved å bruke ytringsfriheten.

– Hører dere, Nordiske mediedager, tvitret Ali.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.