Fredsprosessen i Syria starter ikke fra bunnen av, sa FNs nye spesialutsending for Syria, Geir O. Pedersen, i sin første orientering i Sikkerhetsrådet i februar. Foto: Seth Wenig/AP/NTB scanpix
annonse

FNs spesialutsending Geir O. Pedersen møtte Syrias utenriksminister Walid Muallem søndag for nye samtaler for å finne en politisk løsning på krigen i landet.

annonse
annonse

Muallem ga uttrykk for at Syria er klar for å samarbeide for å legge til rette for en politisk løsning, men at Syria selv skal ha eierskap og lede prosessen fram mot en ny grunnlov, melder det statlige nyhetsbyrået SANA.

– Grunnloven og alt som er knyttet til dette handler om vår suverenitet og skal bestemmes av syrere selv uten utenlandsk innblanding, sier han.

Pedersen ankom hovedstaden Damaskus søndag. Dette er hans andre besøk siden han overtok som FNs spesialutsending for Syria rett etter nyttår.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Les også: Norge gir 2,4 milliarder til Syria i 2019

I februar sa Pedersen at en grunnlovskomité vil bli en viktig del i den videre politiske prosessen. Han viste til FN-resolusjonen fra 2015 som gikk inn for å danne en ny grunnlov og gjennomføre valg i landet.

FNs sikkerhetsråd er splittet i synet på veien videre for det krigsherjede landet der minst 370.000 mennesker ifølge tall fra FN har mistet livet.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.