Johannes Thingnes Bø bommet fullstendig i VMs siste øvelse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Johannes Thingnes Bø ledet VM-fellesstarten halvveis, men fikk sju bom på de to siste skytingene i Östersund-vinden. Tarjei Bø ble beste norske på 9.-plass.

annonse
annonse

På siste stående kollapset verdenscupvinneren totalt. Da måtte Thingnes Bø gå fem strafferunder på rappen. Også storebror Bø trøblet og fikk henholdsvis tre og to bom på tredje og fjerde skyting.

Tarjei Bø ble Norges bestemann og var i mål 47,9 sekunder bak den overraskende gullvinneren Dominik Windisch fra Italia. Sølvet gikk til franske Antonin Guigonnat, mens østerrikske Julian Eberhard tok bronsen.

– Jeg hadde mer enn nok med beina mine og vinden. Børsepipa gikk til alle kanter. Vanligvis er jeg i nærheten av den svarte blinken, men nå var jeg langt utenfor, sa Thingnes Bø til NRK.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Ingen er egentlig forberedt på slike forhold. Det er litt flaks hvis du kommer inn og det er litt mindre vind. Kanskje får du en luke med litt mindre vind, kan skyte fire-fem treff og gå ut av standplass. Det er litt som et lotteri, sa landslagstrener Siegfried Mazet til statskanalen.

Snødrev

Med to bom havnet Vetle Sjåstad Christiansen på 12.-plassen, mens Thingnes Bø la seg rett bak og ble slått av Windisch med 1.17,8 minutter.

Dermed ble det ikke et femte gull for stryningen i Östersund-VM. Thingnes Bø kom til mesterskapet som storfavoritt, men endte opp med kun én individuell tittel (sprinten). Den uttellingen er han neppe helt fornøyd med.

I tett snødrev fikk Thingnes Bø en strålende start. Han plaffet kjapt ned samtlige blinker på første skyting, og ut fra standplass var stryningen kun halvsekundet bak Benedikt Doll.

Superfart

Raskt og feilfritt var det også da han var inne til liggende skyting for annen gang. Thingnes Bø gikk ut i tet halvannet sekund foran Simon Desthieux. Da så det svært lovende ut, men igjen skulle skytingen på stående skape skikkelig trøbbel for 25-åringen.

Først måtte han tåle to bom, men kompenserte for det med superfart i løypa. Gullet var derfor fortsatt innenfor rekkevidde før siste skyting, men der taklet han ikke vindforholdene i det hele tatt. Fem strake bom er uvant kost for vinnerskallen Thingnes Bø.

Erlend Bjøntegaard fikk en skjev start med to bom allerede på første skyting. Til slutt endte han på fem bomskudd og ble nummer 22.

Medaljeoversikten i skiskytter-VM i Östersund etter 12 av 12 øvelser:

Gull Sølv Bronse
Norge 5 3 1
Tyskland 2 2 3
Italia 2 2 1
Sverige 1 1 1
Ukraina 1 0 1
Slovakia 1 0 0
Russland 0 2 1
Frankrike 0 1 3
Bulgaria 0 1 0
Østerrike 0 0 1

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.