Casper Ruud. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Del

Casper Ruud tok seg mandag videre til 2. kvalifiseringsrunde i Miami Open. 20-åringen slo Jason Jung fra Taiwan i to strake sett.

annonse

Nordmannen, ranket som nummer 98 i verden, slo Jung etter tiebreak i første sett. I det andre ble det 7-5 mot spilleren ranket som nummer 134 i verden.

Dermed er 20-åringen klar for 2. kvalifiseringsrunde til ATP Masters-turneringen i Florida.

Det første settet ble preget av flere servebrudd, og på stillingen 6-6 hadde Ruud og Jung brutt hverandres serve tre ganger hver. Settet måtte med det avgjøres i tiebreak.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Der var nordmannen sterkest. Ruud vant 7-4.

Spillerne fortsatte å bryte hverandres server også i det andre settet. Ruud brøt til 3-2, før Jung slo tilbake til 3-3. I neste game brøt Ruud til 4-3, for deretter å vinne egen serve.

Den taiwanske spilleren reduserte til 5-4 før han brøt Ruuds serve for femte gang i kampen og utlignet til 5-5. Men oppgjøret hadde flere servebrudd igjen, og det ellevte var det Ruud som sto for da han gikk opp i 6-5. I siste game gjorde Ruud jobben og vant settet 7-5. Dermed kunne han juble for avansement.

Med seieren er Snarøya-gutten kun ett hinder unna hovedtablået i storturneringen Miami Open.

Nå venter vinneren av oppgjøret mellom australske Alex Bolt og Jevgenij Donskoj fra Russland. De to er henholdsvis nummer 140 og 126 på verdensrankingen.

annonse

Del
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører