Illustrasjonsbilde. (Foto av - / AFP)
annonse

En gåsenebbhval som ble skylt på land på Filippinene hadde 40 kilo plastsøppel i magen.

Hvalen døde lørdag i den sørlige provinsen Compostela Valley, hvor den strandet dagen før, ifølge filippinske myndigheter.

Den 4,7 meter lange hvalen ble forsøkt frigjort av lokale fiskere, men var for svak og kunne ikke lenger svømme skikkelig på egen hånd.

annonse

– Hvalen var dehydrert, og på den andre dagen kastet den opp blod, sier Fatma Idris, leder for den regionale fiskerimyndigheten på Filippinene.

Gåsenebbhvalen ble obdusert av regionale myndigheter og av en miljøorganisasjon, og det ble funnet rundt 40 kilo plastsøppel, blant annet plastposer og rissekker, i hvalens mage.

Hvalen døde av sult siden den ikke var i stand til å spise på grunn av at magesekken allerede var full av plast, forklarer Darrell Blatchley, som var med på å obduserte hvalen.

– Det er ekkelt og hjerteskjærende. Vi har obdusert 61 delfiner og hvaler de siste ti årene, og denne hadde blant de største plastmengdene som vi har sett, sier han til AFP.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.