Rasmea Odeh (AP Foto/Teresa Crawford)

En dømt terrorist og drapskvinne skulle fredag holde foredrag i Berlin om palestinske kvinners frigjøringskamp. Foredraget ble imidlertid avlyst.

annonse

I 1969 plasserte Rasmea Odeh en bombe på et supermarked i Jerusalem og tok livet to unge israelere, mens ni ble skadet. Fredag skulle hun holde foredrag i Berlin om «palestinske kvinner i frigjøringskampen», men dette ble avlyst.

Bild Zeitung rapporterer at den tidligere dømte terroristen, som nå er bosatt i USA, etter planen skulle tale under et arrangement til Samidoun-foreningen i Berlin. Dette er en organisasjon som påstås å ha gode forbindelser til den palestinske frigjøringsfronten PFLP, som Rasmea Odeh var medlem av da hun begikk sin terrorhandling i 1969.

PFLP er forbudt som organisasjon i USA og Israel. Rasmea Odeh ble idømt livstidsdom, men ble sluppet fri i 1980, i forbindelse med en fangeutveksling.

Les også: Mye rasisme mot jøder blant innvandrere i Østerrike

annonse
annonse

Kjemper og sann leder

På Samidoun-foreningens hjemmeside ble Odeh annonsert som en «kjemper» og en «sann leder» som overlevde «seksuelle overgrep og brutal tortur fra de israelske okkupasjonskreftene».

Men hun fikk problemer. Berlins myndigheter forbød henne å drive politiske aktiviteter i Tyskland, og fjernet hennes Schengen-visum. Dermed måtte hun forlate landet, og kunne ikke holde foredrag i den tyske hovedstaden.

Les også: Viktor Orbán: Ungarn bekjemper antisemittisme, Vest-Europa importerer det

Frigjøringsretorikk

«Berlin er en kosmopolitisk og tolerant by som ikke gir rom for ekstremistisk propaganda. Anti-israelsk og antisemittisk vrede, pakket i frigjøringsretorikk, har ingen plass hos oss,» sa Berlins ordfører Michael Müller.

Ifølge øyenvitner Bild har snakket med, skal den tidligere palestinske terroristen ha blitt sett i en politibil i nærheten av stedet der foredraget skulle finne sted. Ifølge politiet har det hun ikke blitt avhørt.

Politiet i Berlin sier de har vært i kontakt med Odeh på grunnlag av en anmodning om administrativ bistand fra utlendingsmyndighetene, og at de gjorde henne kjent med forbudet og begrensningen av hennes politiske aktivitet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.