Rasmea Odeh (AP Foto/Teresa Crawford)
annonse

En dømt terrorist og drapskvinne skulle fredag holde foredrag i Berlin om palestinske kvinners frigjøringskamp. Foredraget ble imidlertid avlyst.

annonse
annonse

I 1969 plasserte Rasmea Odeh en bombe på et supermarked i Jerusalem og tok livet to unge israelere, mens ni ble skadet. Fredag skulle hun holde foredrag i Berlin om «palestinske kvinner i frigjøringskampen», men dette ble avlyst.

annonse

Bild Zeitung rapporterer at den tidligere dømte terroristen, som nå er bosatt i USA, etter planen skulle tale under et arrangement til Samidoun-foreningen i Berlin. Dette er en organisasjon som påstås å ha gode forbindelser til den palestinske frigjøringsfronten PFLP, som Rasmea Odeh var medlem av da hun begikk sin terrorhandling i 1969.

PFLP er forbudt som organisasjon i USA og Israel. Rasmea Odeh ble idømt livstidsdom, men ble sluppet fri i 1980, i forbindelse med en fangeutveksling.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Les også: Mye rasisme mot jøder blant innvandrere i Østerrike

Kjemper og sann leder

På Samidoun-foreningens hjemmeside ble Odeh annonsert som en «kjemper» og en «sann leder» som overlevde «seksuelle overgrep og brutal tortur fra de israelske okkupasjonskreftene».

Men hun fikk problemer. Berlins myndigheter forbød henne å drive politiske aktiviteter i Tyskland, og fjernet hennes Schengen-visum. Dermed måtte hun forlate landet, og kunne ikke holde foredrag i den tyske hovedstaden.

Les også: Viktor Orbán: Ungarn bekjemper antisemittisme, Vest-Europa importerer det

Frigjøringsretorikk

«Berlin er en kosmopolitisk og tolerant by som ikke gir rom for ekstremistisk propaganda. Anti-israelsk og antisemittisk vrede, pakket i frigjøringsretorikk, har ingen plass hos oss,» sa Berlins ordfører Michael Müller.

Ifølge øyenvitner Bild har snakket med, skal den tidligere palestinske terroristen ha blitt sett i en politibil i nærheten av stedet der foredraget skulle finne sted. Ifølge politiet har det hun ikke blitt avhørt.

Politiet i Berlin sier de har vært i kontakt med Odeh på grunnlag av en anmodning om administrativ bistand fra utlendingsmyndighetene, og at de gjorde henne kjent med forbudet og begrensningen av hennes politiske aktivitet.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.