Heidi Nordby Lunde Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del

Heidi Nordby Lunde er stortingsrepresentant og leder av Oslo Høyre. Hun er også kjent for å være en tydelig liberalist og i opposisjon til partiets mer konservative fløy.

annonse

Nå går hun i Klassekampen hardt ut mot de i Høyre som trekker frem økende innvandring til Norge som en årsak til økt ulikhet.

– Problembeskrivelsen av ulikhet blir for enkel. Innvandring er én årsak, men de store driverne er globalisering og teknologi, sier Lunde til avisen.

Klassekampen skriver at Lunde «banner i Høyre-kirka».

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Hun har tidligere også gitt uttrykk for likelydende syn i en tekst i Dagsavisen, som hun presenterte slik på sin egen Facebookprofil:

Høyresida traff ikke planken da regjeringa la frem ulikhetsmeldinga. Det er for enkelt å skylde på innvandring, når vi har store drivere som globalisering og digitalisering som kommer til å endre samfunnet vårt fundamentalt fremover. Det krever en bedre debatt om skatt og fordeling – og det krever at Høyre kommer på banen, og ikke sleper beina etter seg, skrev Nordby Lunde.

Les også: Dagbladet: – Sjokktallene som ikke publiseres i Norge

Hun møtte imidlertid motbør blant annet fra varamedlem Hermann Smith Sivertsen til Oslo bystyre.

–Norge har i de siste 25 år hatt mye ikke-vestlig innvandring. Det har økt fattigdomsproblemene i Norge. Flere barnefamilier med vedvarende lavinntekt er det blitt. Men dette er ikke hele historien, der har Heidi et vesentlig poeng. Globalisering og digitalisering øker også ulikhetene i Norge. Stadig vanskeligere for ufaglærte å få jobb. For 40 år siden var det masse jobber for de uten fagbrev eller annen utdanning. Stor geografisk forskjell i boutgifter gjør også at mange opplever det svindyrt å flytte dit jobbene er. Man klarer seg bra på trygd i et arvet hus i Ballangen.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører