Heidi Nordby Lunde Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Heidi Nordby Lunde er stortingsrepresentant og leder av Oslo Høyre. Hun er også kjent for å være en tydelig liberalist og i opposisjon til partiets mer konservative fløy.

annonse

Nå går hun i Klassekampen hardt ut mot de i Høyre som trekker frem økende innvandring til Norge som en årsak til økt ulikhet.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Problembeskrivelsen av ulikhet blir for enkel. Innvandring er én årsak, men de store driverne er globalisering og teknologi, sier Lunde til avisen.

Klassekampen skriver at Lunde «banner i Høyre-kirka».

annonse
Reklame

Hun har tidligere også gitt uttrykk for likelydende syn i en tekst i Dagsavisen, som hun presenterte slik på sin egen Facebookprofil:

Høyresida traff ikke planken da regjeringa la frem ulikhetsmeldinga. Det er for enkelt å skylde på innvandring, når vi har store drivere som globalisering og digitalisering som kommer til å endre samfunnet vårt fundamentalt fremover. Det krever en bedre debatt om skatt og fordeling – og det krever at Høyre kommer på banen, og ikke sleper beina etter seg, skrev Nordby Lunde.

Les også: Dagbladet: – Sjokktallene som ikke publiseres i Norge

Hun møtte imidlertid motbør blant annet fra varamedlem Hermann Smith Sivertsen til Oslo bystyre.

–Norge har i de siste 25 år hatt mye ikke-vestlig innvandring. Det har økt fattigdomsproblemene i Norge. Flere barnefamilier med vedvarende lavinntekt er det blitt. Men dette er ikke hele historien, der har Heidi et vesentlig poeng. Globalisering og digitalisering øker også ulikhetene i Norge. Stadig vanskeligere for ufaglærte å få jobb. For 40 år siden var det masse jobber for de uten fagbrev eller annen utdanning. Stor geografisk forskjell i boutgifter gjør også at mange opplever det svindyrt å flytte dit jobbene er. Man klarer seg bra på trygd i et arvet hus i Ballangen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.