Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Dagbladet skriver om Jan Tore Sanners fysiske reaksjon på Resetts kommentarfelt etter terroren i Christchurch i New Zealand hvor 50 mennesker ble drept.

– Jeg blir fysisk dårlig. Jeg måtte ta pauser, sa Sanner.

Han ønsker å få vurderert om flere av kommentarene kan være straffbare.

annonse

– Politiet bør se på det, mener han.

Det var under Høyres landsmøte, under en debatt over medieutviklingen, at kunnskapsministeren kom med den oppsiktsvekkende uttalelsen.

– Dessverre har det blitt dagligdags å stemple andre som landsforrædere og quislinger, sa Sanner i talen.

En sterkt preget Sanner ble spesielt opprørt over at Resett publiserer ytringene når de forhåndsmodererer kommentarfeltet sitt.

Les også: Venstreradikalt nettsted uten kommentarfelt sprer drittpakke om Resetts kommentarfelt

– Jeg er vel kjent med at det spres mye hat på nett og kommentarfelt. Det opptar meg og bekymrer meg. Men det Resett slipper gjennom, det er skremmende. Det er farlig. Jeg blir fysisk dårlig av å lese det. Resett-redaktøren bærer et tungt ansvar når han slipper gjennom den type kommentarer, sier Høyre-nestlederen.

annonse

Lovlig

Resetts redaktør, Helge Lurås, svarer Dagbladet i en e-post med følgende:

– Vår vurdering går grunnleggende på om de faller innenfor ytringsfriheten. I tillegg sletter vi grov sjikane mot enkeltpersoner. Et viktig prinsipp i ytringsfriheten er nettopp å tillate de ytringene man selv tar avstand fra.

– Sanner må selv håndtere sine følelser. Det er opp til ham selv om han velger å lese Resetts kommentarfelt. Hvis Sanner finner kommentarer han mener faller utenfor ytringsfriheten, bør han anmelde disse til politiet, skriver Lurås.

Håp

annonse

Sanner avslutter sitt intervju med Dagbladet ved å rose ungdommen:

– Dette er en marginal liten gruppe som lager veldig mye støy. Vi må ikke generalisere. Jeg reiser mye rundt på skoler. Og jeg blir alltid optimistisk når jeg har sittet sammen med ungdom og diskutert disse spørsmålene. Unge mennesker er reflekterte og har et veldig bevisst forhold til samfunnsdebatt og sosiale medier, sier han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.