Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB scanpix

Norge importerer stadig flere varer fra Israel. Økningen har vært stabil siden 2009.

annonse

Tross stadige boikottaksjoner stiger den norske importen fra Israel fra år til år. I fjor steg importen med rundt 5 prosent, mens eksporten av varer og tjenester til Israel lå på over en 1 milliarder kroner, for fjerde året på råd.

Disse tallene fremgår av årsberetningen til Norsk Israelsk Handelskammer, som arbeider for å fremme handel med Israel.

Det ble i 2018 importert varer for 879.519.000 kroner til Norge fra Israel. Importnivået har vært stabilt stigende siden 2009, og nådde ny rekord hvert år siden 2011 frem til 2016, da det gikk noe ned. I 2018 kom en ny økning.

Les også: Dette er verdens største våpenselgere

Maskiner og matvarer

Den største produktgruppen Norge importerer fra Israel er «maskiner og transportmidler». Deretter følger «matvarer og levende dyr», «forskjellige ferdigvarer» og «kjemiske produkter». Til Israel selger vi mest matvarer, levende dyr, maskiner og transportmidler.

Norsk Israelsk Handelskammer skal også fremme økt kulturell forståelse mellom de to landene. Handelskammeret får en rekke henvendelser fra norske og israelske selskaper om bistand for å finne passende samarbeidspartnere.

Det fremgår av årsberetningen at Handelskammeret har hatt flere møter i Israel, vedrørende relasjonsbygging mellom norske og israelske bedrifter.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.