Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

En mannlig pastor i en menighet i Møre og Romsdal er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år, ifølge TV 2. Han har erkjent de faktisk forhold.

– Jeg kan bekrefte at en mann er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år, opplyser politiadvokat Guri Falck Kristensen i Møre og Romsdal politidistrikt til kanalen.

Voldtekten skal ha skjedd 5. mars et sted i fylket. Den siktede ble pågrepet kort tid etter, men løslatt etter to dager i politiets forvaring.

annonse

– Vi kom raskt i gang med bevissikring, og vi har allerede kommet langt i etterforskningsarbeidet. Siktede har erkjent de faktiske forhold, og fornærmede har vært i tilrettelagt avhør, fortsetter politiadvokaten.

Ifølge TV 2 er den siktede pastor i en menighet i Møre og Romsdal, men politiet opplyser at fornærmede ikke er en del av menigheten – og heller ikke i familie med den siktede mannen. Forsvareren til mannen ønsker ikke å kommentere saken.

den nye straffeloven som ble tatt i bruk i 2015, regnes all seksuell omgang med barn under 14 år som voldtekt.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.