PST opplyser mandag at siktelsen ikke er svekket mot samboeren til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), Laila Anita Bertheussen. Hun er siktet for å ha tent på parets bil natt til 10. mars for å vekke mistanke om at en straffbar handling er begått, uten at den er det. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opplyser at mistanken mot justisminister Tor Mikkel Waras samboer, Laila Bertheussen, ikke er svekket.

annonse

– PST bruker nå betydelige ressurser på å etterforske truslene mot Wara, skriver PST mandag ettermiddag.

annonse
annonse

– Mistankegrunnlaget for siktelsen er ikke svekket, skriver PST.

Det var torsdag PST gikk ut med opplysningen om at de hadde siktet justisministerens egen samboer for å ha antent parets bil 10. mars. Hun er ikke siktet for tidligere hendelsene knyttet til parets bolig i desember, januar og februar, men ifølge PST-sjef Benedicte Bjørnland er det «naturlig å se disse i sammenheng».

– Bertheussen erkjenner ikke forholdet, og stiller seg uforstående til siktelsen. Sentralt i etterforskningen er blant annet teknisk gjennomgang av beslagene, opplyser PST.

Les også: Oslo politidistrikt henlegger saken mot Black Box Teater

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.