Ap-leder Jonas Gahr Støre Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre har stilt seg positiv til at Bjørnar Skjæran fra Nordland blir ny nestleder i partiet, ifølge VG.

annonse

Avisen får bekreftet fra flere sentrale kilder at Bjørnar Skjæran ligger an til å bli valgt som nestleder på landsmøtet som holdes 4. til 7. april.

annonse

En viktig årsak til at et flertall i valgkomiteen skal være åpne til Skjæran som nestleder, er at Gahr Støre er positiv til at han trer inn i partiledelsen, får avisen videre bekreftet.

Også FriFagbevegelse erfarer at Skjæran er den eneste reelle kandidaten til å bli innstilt av valgkomiteen.

Valgkomiteen er ikke ferdig med sitt arbeid, men arbeidet hittil, sammen med Støres støtte, har styrket 52-åringens kandidatur til nestledervervet, skriver VG.

annonse
annonse

– Jeg har registrert at et samlet Nord-Norge har foreslått meg og synes selvsagt det er hyggelig og en stor tillitserklæring. Ellers har jeg ingen kommentar, sier Skjæran til FriFagbevegelse.

Skjæran har en lang karriere som Ap-politiker og har sittet i sentralstyret til partiet siden 2013.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, som leder valgkomiteen i partiet, ønsker ikke å kommentere saken. Heller ikke Støre ønsker dette.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.