To afghanske tenåringer ble drept, og en overlevde, da de ble angrepet med kniv og hammer av en jevngammel mann og hybelkamerat med den ene drepte, 17. september i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse

18-åringen som er tiltalt for å ha drept to jevnaldrende venner i Trondheim, sa i retten at han ikke visste noe om drapene da rettssaken mot ham startet mandag.

annonse

– Jeg husker at jeg plutselig fikk en hard ting i hodet. Jeg tror det var en hammer. Jeg fikk vondt og besvimte nesten, sa en overlevende 18-åring i retten mandag skriver Adresseavisen.

annonse
Reklame fra Resett butikken

De tre kameratene på 17, 18 og 19 år satt og så på TV i leiligheten i Prinsens gate i Trondheim sentrum 17. september i fjor. De var alle kommet fra Afghanistan som mindreårige asylsøkere. I leiligheten bodde 19 år gamle Nasratullah Hashimi sammen med mannen som nå sitter på tiltalebenken.

Påtalemyndigheten mener at den drapstiltalte uten foranledning slo løs på de tre andre med en hammer, og at han også brukte en kniv.

annonse
Reklame

Den unge mannen er kjent utilregnelig i gjerningsøyeblikket, og påtalemyndigheten har derfor varslet at den vil legge ned påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern.

Da rettssaken startet i Sør-Trøndelag tingrett mandag, svarte den tiltalte 18-åringen at han ikke visste noe om drapene.

– Ingenting

– Jeg vet ingenting, svarte han etter at dommeren hadde lest opp hvert punkt i tiltalen, melder NRK.

Etter tiltalen som statsadvokat Kaia Strandjord har tatt ut, ble Nasratullah Hashimi slått ti ganger i hodet med hammeren og knivstukket like mange ganger i brystet. Han døde av stikkskadene i brystet.

17 år gamle Reza Alizada ble knivstukket i brystet åtte ganger i tillegg til å ha blitt slått i hodet med hammer fem ganger. Det var hammerslagene mot hodet som førte til at han døde.

– Ikke oppfattet som syk

Den tredje, en 18-åring, ble også slått i hodet, men kom seg unna. Statsadvokat Strandjord spurte ham om han visste hvorfor 18-åringen slo dem.

– Nei, jeg vet ikke, jeg har ikke opplevd ham som syk, svarte mannen, men han la til at den tiltalte oppholdt seg mye alene, gjenga Adresseavisen fra mannens forklaring.

Les også: 18-åring tiltalt for drap på to tenåringer i Trondheim

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse