Illustrasjonsbilde. / AFP PHOTO / BULENT KILIC
annonse

Tyrkiske og iranske styrker har innledet en felles operasjon mot kurdiske opprørere, melder det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

annonse

Tyrkia og Iran opplyste tidligere i måneden at de hadde dannet felles front mot den kurdiske PKK-geriljaen, som grep til våpen med krav om egen stat i 1984.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Rundt 50.000 mennesker er siden drept i konflikten, og også EU og USA har satt PKK på sin liste over terrororganisasjoner.

– I fellesskap med Iran innledet vi klokka 8 i dag morges en operasjon mot PKK langs grensa i øst, opplyser Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu.

annonse
Reklame

– Resultatet skal vi kunngjøre senere, la han til.

Soylu opplyser ikke nøyaktig hvor operasjonen mot PKK er satt inn, eller hva Irans bidrag er. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har tidligere varslet en offensiv mot PKKs baser i Nord-Irak.

Også i Iran har kurderne grepet til våpen i sin kamp for selvstyre, og Partiet for et fritt liv i Kurdistan (PJAK) regnes som en avlegger av PKK. De har også baser i Irak.

Tyrkia har opp gjennom årene gjennomført en rekke angrep mot PKK-baser i Irak, men aldri i samarbeid med Iran.

Samarbeidet som nå varsles, kommer til tross for at de to landene står på hver sin side i krigen i Syria, der iranerne støtter president Bashar al-Assad og tyrkerne støtter flere opprørsgrupper.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse