Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
Bevegelsessensor i døren og overvåkingskamera rundt eiendommen er to av bevisene som førte til at PST siktet Laila Anita Bertheussen (54), ifølge Dagbladet.

Bertheussen og justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) bolig ble ransaket etter at Oslo tingrett vurderte bevisene mot kvinnen og fastslo at det var skjellig grunn til mistanke. De samme bevisene ble også vurdert av PST, som besluttet å sikte 54-åringen for å ha diktet opp en straffbar handling i forbindelse med en brann i parets bil natt til 10. mars, skriver Dagbladet.

annonse
annonse

Avisen får av kilder bekreftet at det er snakk om tre bevis. Det ene beviset skal være at inngangsdøra til parets bolig flere ganger skal ha vært i bevegelse. Sikkerhetsfirmaet Stanley har på vegne av politiet montert bevegelsessensorer i døren.

annonse

Det andre beviset er ifølge avisen at overvåkingskamera plassert både på, ved og utenfor parets eiendom, viser ingen ting i det aktuelle tidsrommet. Dette mener PST utelukker en annen gjerningsperson.

Et av overvåkingskameraene som Stanley har montert på eiendommen, har vært ute av funksjon. Hvorfor det ikke virket, er ukjent, noe som undersøkes av eksperter. Dette skal være det tredje beviset.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Bertheussen, som ble siktet torsdag, nekter straffskyld. Hennes advokat John Christian Elden sa til NTB lørdag at han mener siktelsen mot Waras samboer er bygget på indisier og at hennes forklaring har svekket mistanken mot henne.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.