En 5G klar mobiltelfon. Foto av Pau Barrena / AFP)
annonse
annonse

Tyskland holder døren åpen for Huawei når 5G-auksjoner nå lyses ut i Europas viktigste økonomi. Danmark stenger derimot døren for kineserne og velger Ericcson.

Tyskland åpnet sin 5G-auksjon tirsdag. Den er ventet å pågå i flere uker og skaffe til veie 3–5 milliarder euro (29-48 milliarder kroner).

De nåværende mobilnett-operatørene Deutsche Telekom, Vodafone og Telefonica, samt nykommeren Drillisch, deltar.

annonse

I sikkerhetskravene som stilles til selskaper som deltar i auksjonen, heter det at tilbyderne må være «pålitelige». Huawei er ikke nevnt.

Målet er at minst 98 prosent av landets innbyggere har tilgang til raskt mobilnett innen utgangen av 2022.

I nabolandet Danmark stenges Huawei ute. Teleselskapet TDC har valgt å rulle ut sitt 5G-nettverk i samarbeid med svenske Ericsson, opplyste TDC tirsdag.

annonse

Det lå lenge i kortene at Huawei skulle få en rolle i det danske 5G-nettverket, etter at Ericsson i 2013 ble skrotet av TDC til fordel for en seksårig kontrakt med Huawei.

Eksisterende Huawei-utstyr, som er del av dagens danske mobilnettverk, blir faset ut etter hvert som det nye 5G-nettet bygges ut.

Huawei er i flere land mistenkt for å bringe videre opplysninger til den kinesiske stat.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon