Finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Regjeringen møtes denne uken på Hurdalsjøen hotell for å avklare hovedlinjene i statsbudsjettet 2020. – I gode tider er vi nødt til å kutte, sier Erna Solberg.

annonse

Det går godt i norsk økonomi, det er optimisme. Og i næringslivet utenfor oljesektoren har investeringene ikke vært høyere siden finanskrisen.

Slik innledet finansminister Siv Jensen (Frp) budsjettkonferansen på Hurdalsjøen tirsdag formiddag.

– Vi må holde igjen i de offentlige budsjettene når det går godt i økonomien, for å unngå å legge press på både rente og kronekurs, sa Jensen.

De fire partilederne i regjeringen Solberg møtte pressen før tre lange dager med forhandlinger.

I forkant av konferansen har finansminister Siv Jensen (Frp) advart om at handlingsrommet i neste års statsbudsjett blir trangere enn før, og vil inneholde flere kutt og færre dyre satsinger enn foregående budsjetter.

Men før denne konferansen ligger også Granavolden-erklæringen i bunn. I erklæringen har alle fire partier fått sine gjennomslag – som gjerne koster penger.

Regjeringen holder hvert år to konferanser i forbindelse med arbeidet med statsbudsjettet, som oftest i mars og august. Mars-konferansen varer normalt i tre dager og regnes som den viktigste.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.