Fire personer kom til skade da en elev truet med kniv på Brynseng skole i Oslo tirsdag. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
annonse

Fire personer, deriblant en lærer, er sendt til legevakten med lettere skader etter at en ung elev truet en ansatt med kniv på Brynseng skole i Oslo.

annonse

Politiet fikk beskjed om en trusselsituasjonen på skolen tirsdag morgen og kom raskt til stedet.

annonse

– Vi fikk melding klokken 8.35 om at en elev truet en ansatt på skolen med kniv og sendte raskt flere patruljer til stedet, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet var på skolen rett etter klokka ni og fikk raskt kontroll på eleven, som ifølge Lie er en meget ung gutt. Kniven skal ha vært en vanlig brødkniv.

– Fire personer er sendt til legevakten med mindre skader. Vi foretar nå vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet, opplyser Lie.

annonse
annonse

Alle de fire skadde er ansatte ved skolen, og er lærere og miljøarbeidere.

– De skal ikke ha fått knivskader, sier Lie.

– Situasjonen er nå rolig og under kontroll. De som var i situasjonen er ivaretatt. Det var undervisning da situasjonen pågikk, så elevene har trolig kun fått med seg utrykningsbilene, skriver rektor Maria Tindberg ved Hasle skole i en tekstmelding til foreldrene som har barn på skolen.

Brynseng skole åpnet så sent som i 2017 og er bygd for å ha plass for 840 elever fra 1. til 7. trinn, men har foreløpig bare 187 elever fra 1. til 4. trinn. Elever fra Hasle skole benytter store deler av skolen etter at Hasle skole ble revet i 2017 og det bygges ny skole som skal stå klar til høsten.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.