Varaordfører i Oslo Khamshajiny Gunaratnam talte på åpningen av Pride Park i Spikersuppa. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Kamzy Gunaratnam, bedre kjent som bare Kamzy, er varaordfører i Oslo og medlem i Arbeiderpartiet. Hun kom til Norge som 3-åring etter at hennes far tok med seg henne, en bror og moren etter å ha flyktet fra deres hjemsted i Jaffna på Sri Lanka.

annonse

I november 2018 ble hun valgt til leder av Oslos 17. mai-komité for 2019. I en melding på Twitter skriver hun følgende:

annonse
Skjermdump fra Twitter.

«#Min17Mai To måneder igjen til Oslos største fest. Gleder meg til å feire vår felles historie, hvordan vi har forandret oss til det bedre og jeg gleder meg aller mest til å feire alt vi er i dag. Som by & som land: At vi mennesker er ulike, skaper det mangfoldet vi er og bør være.»

Dette blir det selvsagt reaksjoner på. Alle de som ikke er enige med Kamzy politisk, de som mener hun ikke er norsk, eller også de som mener at en etnisk norsk bør være leder av Oslos 17. mai-komité, vil reagere negativt på denne tweeten.

Denne Twitter-meldingen er ikke skrevet for å bygge broer mellom folket, men for å gni inn et politisk budskap som Kamzy vet det vil komme reaksjoner på. Hvorvidt hun har gjort det bevisst er usikkert, men det som er helt sikkert, er at 17. mai er Norges nasjonaldag. Det er dagen hvor folket skal samles uansett politisk ståsted eller bakgrunn. En dag for fest og glede over det å være et fritt og uavhengig rike.

annonse
annonse

Det å være leder for Oslos 17. mai-komité, er et ansvarsfullt oppdrag. Her er viktigheten av å være politisk nøytral helt avgjørende. I så måte feiler Kamzy totalt med sin Twitter melding. Selv om hun personlig helt sikkert oppriktig mener at mangfold og ulikheter er veldig bra og at Norge har forandret seg til det bedre, så er det veldig mange som ikke er enige med henne i dette.

Det hadde vært langt mer riktig og klokt å heller skrive en melding som var mer nøytral og inkluderende som for eksempel:

«#StoltAvåVæreNorsk To måneder igjen til Norges største fest. Gleder meg til å feire vår felles historie, kultur, tradisjon og uavhengighet. Dette er en dag hvor Norge skal stå i fokus og hvor politisk uenighet, etniske og religiøse forskjeller må legges til side.»

Etter min mening er ikke en som nører opp under motsetninger ved å hardnakket presse igjennom sin egen agenda på Norges nasjonaldag, skikket til å være leder for noe som helst under den dagen.

At Kamzy retwitret en melding fra en som ikke har forstått hva Resett skriver og attpåtil kaller oss for «et ormebol av et nettsted», vitner også om svak dømmekraft og liten eller ingen evne til å sette seg inn i saker. Dette er ikke egenskaper som kjennetegner en god leder.

Skjermdump fra Twitter.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.